Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ucraina nu vrea, deocamdată, în NATO

Arseni-Iaţeniuk si Secretarul-general al NATO.foto-nato.org

Arseni-Iaţeniuk si Secretarul-general al NATO.foto-nato.org

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a declarat că “Ucraina nu intenţionează să iniţieze discuţii cu privire la aderarea la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)”.

Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a avut loc joi la Bruxelles, potrivit Interfax Ukraina şi AGERPRES.

“Aderarea la NATO nu este prioritară pentru noi”, a subliniat Iaţeniuk, adăugând că Ucraina “va fi recunoscătoare pentru o suplimentare a asistenţei tehnice şi umanitare din partea ţărilor membre NATO”.

Declaraţia sa intervine în contextul în care un proiect de lege privind eliminarea statutului de ţară în afara oricărui bloc militar al Ucrainei a fost înregistrat zilele trecute în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean).

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari din partea formaţiunii Batkivşcina/Patria (Boris Tarasiuk, Aleksandr Cernovolenko şi Valentin Koroliuk), propune anularea statutului de ţară în afara oricărui bloc militar şi stabilirea aderării la NATO ca una dintre priorităţile politicii externe ale Ucrainei.

Sursa: intrerfax Ukraina, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.