Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

UE nu dispune de o forţă militară capabilă să facă faţă provocărilor în care se angrenează

Recent, la Conferinţa de securitate de la Munchen, Secretarul general al NATO, a reiterat ceea ce  spusese şi cu ocazia susţinerii Raportului anual al NATO.

Şi-anume, că “UE nu dispune la momentul actual de o forţă militară capabilă să facă faţă provocărilor în care se angrenează.
El a ilustrat acest lucru cu intervenţia Franţei în Libia, în 2011, sau în prezent, în Mali.

continuare

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “UE nu dispune de o forţă militară capabilă să facă faţă provocărilor în care se angrenează”

  1. szilard says:

    Gluma buna, e vorva de UE si nu de Franta, Germania, Anglia, Italia, Spania, Suedia, Polonia, adica UE nu are valoare, moneda EURO e doar inceputul(cu deplin succes in fata dolarului), urmeaza si pe plan militar.
    Americanii au fotbal american(un fel de miuta prosteasca), au indi car – nu Formula 1, au MMA nu K-1(aici mai treaca mearga), dar se observa ca americanii sint in pierdere de putere si popularitate.

  2. szilard says:

    Anglia a demonstrat in Malwine(falckland) o forta navala respectabila, Italia cu elicopterele Mangusta, Germania cu tancul suprem Leopard, Franta cu Mirage, toate acestea impun cel putin respect, ca sa nu mai vorbesc de Suedia care dezvolta Gripenul fara pilot.