Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

UE: tranziţia din Egipt trebuie să se facă paşnic

Prezentă la cea de-a 47-a ediţie a Conferinţei pentru Politici de Securitate de la München, cancelarul german, Angela Merkel, a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a susţine procesul de transformări politice din Egipt, potrivit Deutsche Welle.

Pe fondul protestelor neîncetate împotriva preşedintelui Mubarak, Merkel a declarat că “în mod cert în Egipt vor apărea schimbări”.

“Acestea trebuie să se întâmple în mod paşnic”, a mai spus şefa cancelariei de la Berlin.

“UE este pregătită să participe alături de Egipt la procesul de schimbări politice care se conturează în aceste zile la Cairo. În acest sens, europenii vor colabora inclusiv cu Statele Unite, existând deja o înţelegere în această direcţie între UE şi secretarul american de Stat, Hillary Clinton”, a mai spus Angela Merkel.

Clinton este de asemenea prezentă la Conferinţa pentru Politici de Securitate de la München.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “UE: tranziţia din Egipt trebuie să se facă paşnic”

  1. Gourkha says:

    Semne de adio a primit si clica portocalie de la Bucuresti. Sarkozy – imbrancindu-l pe Matroz la Bruxelles, acelasi Matroz facut nebun de Berlusconi, apoi palma cu Schengen data politicii externe propavaduita tot de Matroz, in final – pumnul in cap de la FMI la faza cu ˝operatia a reusit, pacientul e mort˝. In Romania va fi chiar pasnic, pe Matroz nu il apara nimeni spre deosebire de Mubarak. Ar fi si culmea sa mai apere cineva clica portocalie dupa ce le-a ˝tras˝ la garzi legi unitare si de salarizare si de pensionare.

  2. Marlon Juvet says:

    Un articol interesant pe tema asta in Catavencu spune, citez:
    “…. Cea mai tare faptă pe care senatorul i-o pune în cîrcă ministrului este că Igaş a fost sancţionat pentru proxenetism, respectiv pentru că a plasat prostituate unor şoferi de TIR în parcarea localului „Hanul de la Răscruce“, situat la ieşirea din Arad. Miloşi din fire sau poate intuind că într-o bună zi va ajunge ministru de Interne, poliţiştii l-au pedepsit obligîndu-l să zugrăvească cu bidineaua postul de poliţie din Pecica. Această fotografie cu Igaş şi cu bidineaua a fost ratată. Altfel, merita să fie înrămată şi pusă pe un stîlp, la intrarea în Spaţiul Schengen.”.
    Reiau: “…Intuind că într-o bună zi va ajunge ministru de Interne, poliţiştii l-au pedepsit obligîndu-l să zugrăvească cu bidineaua postul de poliţie”. He he he.