Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un “adevărat” comandant – “Şeful Poliţiei române: Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română”

chestorul Liviu Popa foto adevarul.ro

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat vineri la Cluj că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că “sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi” şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

Popa a spus că momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Poliţiei şi “asanarea mediului poliţienesc”.

“Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002″, a afirmat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentă şi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerile inspectoratelor.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia şefului IGPR, Liviu Popa, pentru declaraţiile publice “iresponsabile” făcute, vineri, la adresa poliţiştilor, susţinând că aceste are o “exprimare suburbană” şi un “comportament necorespunzător în serviciu”.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “Un “adevărat” comandant – “Şeful Poliţiei române: Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română””

 1. Gourkha says:

  Este o declaratie menita sa scoata politistii in strada. Face parte dintr-un plan mai amplu – in care diverse categorii socio-profesionale sunt atate sa iasa in strada chiar de catre conducerea portocalie. Pe fond de haos – Tinutul Secuiesc isi va declara autonomia/independenta. Sant atatati politisti, rezevisti, sectorul privat/Mioveni, pensionari civili (faza cu CAS), invatamant, mame – toti, nu este intamplatoare aceasta politica.

 2. colonelul says:

  Mai da NENOROCIT E OMUL ASTA! Nu are NICI CEA MAI MICA FATA DE COMANDANT . ASTIA SUNT POLITISTI FACUTI LA APELUL DE SEARA, AU LINS CAT AU PUTU SI…….LE-A VENIT RANDUL ,VERILOR. CAMARAZI POLITISTI1 DE DOUA SAPTAMANI AM FOST NOI,CATANELE LA RAND. DE AZI E RANDUL VOSTRU. TREBUIE SA UNIM RANDURILE CAT MAI CURAND. ATENTIE COLEGII DIN SERVICII. NU INTINDETI COARDA!

 3. parere personala says:

  Ce-i asa greu de inteles?
  5 maxim 10 cazuri prezentate la tv,pun(prin cuvantul”militianului”sef)la colt tot MI-ul.
  Simplu…singura institutie in uniforma ce are sindicat…daca iese in strada pt o revendicare…se vrea a fi huiduita de toata lumea…inca o categorie sociala”teminata”…

 4. Papa Oscar says:

  Bravos dom’ Pristanda!
  Cum dracula ii aduna pe toti astia si le pun palarii prea mari pentru capetelelor mici?
  Scuze! Am uitat! Oamenii astia sunt dupa chipul si asmanarea tamplarului sef!

 5. mos teaca says:

  fratilor astazi a fost ….”VINEREA NEAGRA”….cu ordonanta asta!
  nu mai au nici o sansa acesti …!

 6. Pricin-osu says:

  mos teaca:nici cu OG asta nu ti-a crescut renta?!

 7. mos teaca says:

  pricin osu, bada…..pana la……genunchi!

 8. victor says:

  Pai il urmeaza pe comandantul suprem al CSAT.

 9. AMES says:

  Vorbeste o coada de topor care duce paharul la ureche. Uitativa la el ce figura de betiv are, pentru ca numai unul in mrejele euforiei lui Bahus putea sa emita o asemenea eculubatie.

 10. Valentin says:

  Oare cat de mari puteau fi asteptarile politistilor de la (inca) un individ portocaliu, rupt de realitatile functiei in care a fost instalat?Chiar a crezut cineva ca acest personaj efemer a fost instalat pentru a face un bine institutiei si personalului? Nuuuuu! Dom’ sef, propun sa incepi ,,asanarea mediului” cu primul betiv al tarii, cica bantuie prin zona Cotroceni… Nici un limbric portocaliu, numit de basescu, nu a facut performanta, nu a avut rezultate (pozitive)…Datorita incompetentei, au distrus totul in jurul lor, lasand in urma numai haos.

 11. CopperNick says:

  Acest Popa nu este tot ardelean? Dupa vorba…si dupa cuvinte: nenorociti (altul vb de nesimtiti).
  Cu tot respectul pt o parte din ardeleni, au printre ei specimene care se cred detinatorii adevarului absolut, creierele luminate ale Romaniei, Avram Iancu al anilor 2010…ca sa nu spun ca ii vad pe ragatzeni cum zic ei (cei din Muntenis si Oltenia) drept mitici (de la caragialescul Mitica)…..
  Asta ca sa intelegeti de unde ofensiva asta……..

 12. Lupul Alb says:

  @ CopperNick – Popa este nascut la 14.07.1968, comuna Bunteşti, jud. Bihor.

 13. Lupul Alb says:

  Doamnelor si domnilor, din serialul “Sa ne spalam rufele in public” astazi, va este oferit episodul “Politia Romana – reloaded”!
  Sincer, m-am saturat pana peste cap de tot scandalul acesta legat de “privilegii” pentru personalul din SNAp, dar cel mai mult m-am saturat de adevarurile spuse doar pe jumatate, respectiv jumateatea care convine si care justifica anumite actiuni cu caracter si/sau substrat politic. Daca ceea ce spune seful IGPR este adevarat, atunci, il intreb eu, cetateanul contribuabil, ce a facut in acest sens pe timpul cat a fost sef la Directia Generala Anticoruptie din MAI? Ce masuri a luat din noiembrie 2010, cand a fost uns la sefia IGPR? Daca sunt politisti care au incalcat regulamentele si statutul de ce nu au fost pedepsiti? Aveti 2.000 de politisti sanctionati de doua ori? Asta nu poate sa insemne altceva decat ca sanctiunile aplicate nu sunt eficiente…
  Dincolo de acestea, faptul ca apare in public si dezvaluie defectele subordonatilor (ceea ce un comandant adevarat nu face) acest om nu evidentiaza altceva decat calitatea slaba a actului de comanda (sau, mai modern spus: deficiente ale actului managerial la nivelurile medii si superioare).

 14. SAM says:

  Halal Comandant….Sa-i fie rusine

 15. CopperNick says:

  Sa zicem ca Popa face curatenie…la baza ca mai sus, unde se duc fondurile stranse de cei din circulatie, vama, frontiera, altele…nu se va ajunge poate niciodata.
  Cei vizati vor fi anchetati, poate inchisi preventiv, poate eliberati in lipsa de probe ulterior, poate, poate…dar vor ramane cu ce au adunat si cu perioada de contributie la pensie.
  Nu era mai bine sa aiba pensie de serviciu contribuita de stat si sa o piarda daca au calcat pe bec?