Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un crâmpei din viaţa de zi-cu-zi a militarilor români dintr-o bază din Afganistan

Peste 400 de militari români şi americani dislocaţi baza de operaţiuni Bullard, din provincia afgană Zabul, “trăiesc în condiţii care le pun la încercare creativitatea şi rezistenţa”, potrivit ediţiei on-line a lui Washington Examiner. Deşi baza de operaţiuni Bullard a fost creată pentru 200 de militari, ea “găzduieşte” în prezent peste 400, dintre care zece femei militar.
Există doar  cinci cabine de duş (la peste 400 de oameni) şi funcţionează în principal doar cu apă rece.

Ele sunt mixte, cu un timp limitat pentru femei, dar militarii români nu par să respecte întotdeauna această regulă, potrivit publicaţiei.

De asemenea, intimitatea la cele cinci toalete din faţa cabinelor de duş este “limitată”.

În pofida acestor probleme, toţi militarii încearcă să fie inventivi şi fac glume în interiorul bazei. de fapt, fac haz de necaz. La un moment dat, când toate toaletele nu au mai putut fi folosite, un militar american, sergentul Herbert Barber, şi-a folosit creativitatea şi, într-o oră, a improvizat el însuşi o toaletă.

“Trebuie să ne ocupăm singuri de probleme şi reuşim până la urmă să ne descurcăm destul de bine. Cei mai mulţi nu îşi dau seama cât de importante pot fi în viaţă lucrurile mărunte”, a afirmat el.

Acesta este “doar un crâmpei” din viaţa de zi-cu zi a militarilor din teatrul de operaţiuni Afganistan. Teatru de operaţiuni în care au murit cu câteva zile în urmă 2 militari români iar un al treilea a fost grav rănit. Dar, dacă ţinem cont de discursul mobilizator ţinut de ministrul Oprea în faţa studenţilor de la UNAP, militarii dislocaţi în baza militară mai sus-amintită “nu şi-au ales o meserie, ci şi-au asumat o misiune!”. Bravo lor!

Sursa: Washington Examiner

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Un crâmpei din viaţa de zi-cu-zi a militarilor români dintr-o bază din Afganistan”

  1. un cetatean says:

    Cucoana care a scris aceste prostii pentru ziarul mai sus amintit minte de ingheata apa rece de la dus. Militarii romanii s-au comportat la fel ca si cei americani. Nu a intrat nimeni peste ziarista cand era la dus. Gagica a uitat sa aminteasca ca in aceeasi incapere functionau si closetele iar pentru acestea nu era program. Doara nu credea ca o sa faca oamenii in pantaloni doar ca era programul de dus pentru femei. Pana la urma armata este o lume a barbatilor indiferent ce ar zice unul si altul asa ca doamnele care si-au asumat riscul sa mearga la lupta cu barbatii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se spele si sa-si faca nevoile impreuna cu ei. De asemenea doamna a uitat sa mentioneze ca acea baza a fost amenajata si salubrizata de militarii romani ca militarii americani erau prea gingasi pentru a pune mana pe gunoaie. Ar fi mai multe de spus dar nu imi vin in minte toate acum. Pe masura ce-mi amintesc amanunte din FOB bullard promit sa va tin la curent.