Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un elicopter militar IAR 316 B s-a prăbuşit la Buzău

Un elicopter militar de tipul IAR 316B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc s-a prăbuşit joi, 5 iulie, în jurul orei 12.00, în apropiere de Buzău, în zona Poşta Câlnău.

La bordul elicopterului, care executa un zbor de antrenament, se aflau patru militari – trei membri ai echipajului şi un student din cadrul şcolii.

În accidentul aviatic produs şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.

Elicopterul militar, tip IAR 316 B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la puţin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localităţii Poşta Câlnău), la 5 km de bază.

Ministrul apărării naţionale îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor patru militari.

Ministrul a ordonat constituirea unei comisii de investigare şi Parchetul militar a început cercetarea, conform competenţelor.

Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B,  până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Un elicopter militar IAR 316 B s-a prăbuşit la Buzău”

 1. coleg says:

  Dumnezeu da ii ierte!

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  UN ANUNT IMPORTANT !

  ULTIMA ORA. DIN SURSE PRECISE PRESEDINTELE SUA
  OBAMA A SEMNAT UN DOCIMENT SECRET REFERITOR
  LA SITUATIA DIN ROMANIA.
  S-au dat indicatii Departamentului de stat si serviciilor
  secrete. Ambasadorul SUA a primit un telefon de urgenta de la Secretarul de Stat Clinton.
  Alerta este maxima.

  July 6, 2012 9:50 PM
  Robert Horvath said…
  UN GRUP DE GENERALI AU ADRESAT PRIN INTERMEDIUL AMBASADEI SUA O SCRISOARE
  CATRE PRESEDINTELE OBAMA !

  SERVICIILE ROMANESTI SUNT CONTROLATE DE MOSCOVA….DECLARA GENERALII ARMATEI ROMANE !

  In Romania actioneaza o puternica agentura rusa care a reusit sa se infiltreze la cel mai inalt nivel si chiar sa controleze institutii ale statului. Faptul ca indivizi care servesc interese rusesti ajung in functii importante in Parlament, si Guvern, faptul ca resursele energetice ale Romaniei ajung pe mana unor agenti de influenta ai Moscovei sau la companii care joaca impotriva intereselor romanesti, faptul ca reteaua ruseasca reuseste sa infiinteze trusturi de presa in Romania si sa manipuleze milioane de oameni, demonstreaza esecul lamentabil al serviciilor de informatii ale Romaniei in aceasta batalie. Sau poate demonstreaza faptul ca acestea sunt controlate in totalitate sau partial tot de agenti ai Moscovei!

  AGENTURA RUSA PREIA PUTEREA IN ROMANIA !

  Discutiile au pornit de la o informare secreta, in legatura cu existenta unei stari de “neliniste crescanda” in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania si nu numai in legatura cu creiera unei noi axe MOSCOVA -BUCURESTI-BEOJING
  Declaratiile noului ministru de Externe arata ca politica externa a USL se sprijina pe o altfel de filozofie privind relatiile internationale, pornind de la admiratia pe care o are Andrei Marga fata de Vladimir Putin si luand in calcul prioritatile acestuia: Rusia si China. Militarii se arata ingrijorati de aceste declaratii si de reactivara a retelei rusesti in Romania,
  Situatia fiind grava pentru prima data generali ai armatei se implica in actul guvernamental,…………. desi statutul cadrelor militate interzice implicarea in viata politica.
  Presedintele SUA a fost informat ca majoritatea cadrelor de raspundere cu inalte funcii in armata si garnizoanele din teatrul transilvan si-au exprimat intr-un cadru restrans nemultumirea si iritarea fata de noua pozitie a guvernului si incercarea de a introduce Romania in zona de influenta
  ruseasca.

  Va continua pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG

 3. sorin says:

  IAR316 este un elicopter uzat moral care trebuie casat.