Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un fiu al lui Gaddafi a fost ucis intr-un atac aerian

Purtătorul de cuvânt al guvernului libian, Mussa Ibrahim, a anuntat ca liderul libian Muammar Gaddafi a supravieţuit unui atac aerian al NATO dar in urma atacului au fost ucisi fiul său cel mai mic şi trei nepoţi.

In conferinta de presa, Mussa Ibrahim, a declarat in fata jurnalistilor ca locuinta unde se afla Gaddafi si membri ai familiei acestuia a fost lovita de 3 rachete fiind distrus acoperisul de beton armat. “Ceea ce avem acum este legea junglei”. “Credem că acum este clar pentru toată lumea că ceea ce se întâmplă în Libia nu are nimic de-a face cu protecţia civililor” a declarat acesta.

Comandantul operaţiilor NATO in Libia, generalul-locotenent (canadian) Charles Bouchard, a declarat că obiectivul atacat facea parte din strategia de lovire a centrelor de comandă de unde se conduc operatiuni impotriva civililor libieni. Acesta a precizat ca NATO nu executa atacuri directionate impotriva liderilor libieni.

Intr-un comunicat NATO a negat atacul deliberat asupra lui Gaddafi si familiei acestuia, reafirmand ca NATO a executat lovituri aeriene asupra obiectivelor militare în aceeaşi zonă din Tripoli unde a fost indicat reporterilor locul atacului asupra lui Gaddafi.

NATO a continuat să execute lovituri de precizie împotriva instalaţiilor militare ale regimului lui Gaddafi din Tripoli peste noapte, inclusiv lovind un centru de comanda din cartierul Bab al-Aziziyah la scurt timp după 1800 GMT sâmbătă seara,” se arata într-o declaraţie NATO.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului libian in atac a fost ucis fiul cel mai mic lui Gaddafi, Saif Al-Arab, de 29 de ani iar nepotii erau de varsta preadolescenta. Fiul lui Gaddafi avea un rol limitat in structura de putere libiana. Acesta a studiat anterior in Germania.

sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.