Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un fost agent KGB, despre “cea mai bună spioană a ruşilor din zilele noastre”

Katia Zatuliveter. foto daillymirror.co.uk

Un fost agent KGB, Oleg Gordievski, în vârsta de 73 de ani, care a fugit în Marea Britanie în 1985 cu ajutorul serviciilor britanice de informatii externe, a acordat un interviu  pentru Dailly Express în care a făcut “dezvăluiri incendiare”. Sau cel puţin aşa a afirmat cel care l-a intervievat pe Oleg Gordievski.

Astfel, fostul KGB-ist a afirmat că “fosta amanta a parlamentarului liberal-democrat britanic Mike Hancock, Katia Zatuliveter, în vârsta de 26 de ani, poate fi considerată cel mai de succes spion rus din ultimii 30 de ani”.
Oleg Gordievski a declarat că “Zatuliveter s-a folosit de relaţia ei de patru ani cu Hancock pentru a transmite Kremlinului secrete militare britanice”.

“Timp de patru ani ea a copiat documente militare şi le-a dus la ambasadă. Practic, ea a dezarmat Marea Britanie în faţa Rusiei”, a declarat Gordievski.

“Este o infracţiune mare, care este imposibil de dovedit legal. Cred că va fi expulzată din Marea Britanie”, a adăugat el.

Gordievski susţine că aceasta a provocat mai multe prejudicii Marii Britanii decât Anna Chapman Statelor Unite.

“Katia Zatuliveter a lucrat din răsputeri şi a obţinut rezultate. Este o eroină, spre deosebire de Chapman, care este doar o fată răsfăţată. Zatuliveter este vinovată, nu există îndoială în legătură cu acest lucru”, a adăugat el.

Sursa: Dailly Express online

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Un fost agent KGB, despre “cea mai bună spioană a ruşilor din zilele noastre””

 1. victor says:

  Boccia asta?! HAHAHA. Buna treaba, posibilitati si capacitatea de copy-paste. Asta e prezentul.

 2. Marlon Juvet says:

  @victor: veţi fi fiind vreun pui de Făt Frumos? Fără supărare, asta e replică de cocalar român în uniformă, din şcoala de gîndire (foarte larg larg reprezentată, din păcate) care a dat naştere bancului ăla cu un ofiţer şi replica lui:”Sunt gentleman, ce aia a mea!”.

 3. UNA says:

  @all
  Desi se stie,
  Nu poate face o femeie frumoasa ceea ce poate face o femeie desteapta! Si, oricum, frumusetea e trecatoare.

 4. BONAPARTE says:

  Victor ii cam pampalau rau de tot!!