Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un fost şef SMG sud-corean numit ministru al Apărării

Preşedintele Lee Myung-Bak l-a numit vineri pe Kim Kwan-Jin, fost şef al statului major interarme, în funcţia de ministru al apărării după demisia lui Kim Tae-Young.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Cheong Wa Dae, a declarat că şeful statului a luat în considerare în primul rând experienţa de 40 de ani a lui Kim Kwang-Jin în cadrul armatei. Noul ministru al apărării a deţinut funcţia de şef al statului major interarme între 2006 şi 2008.

Fostul general în vârstă de 61 de ani a fost numit în funcţie după ce predecesorul său a demisionat, asumându-şi răspunderea pentru carenţele apărute în replica militară sud-coreeană după bombardarea marţi, de către trupele Phenianului, a unei insule din Marea Galbenă, soldată cu patru morţi şi zeci de răniţi.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.