Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un general german critică puterea politică germană pentru neimplicare eficientă în Afganistan

Pentru că la germani lucrurile nu merg conform planificărilor ca la români, generalul german Egon Ramms, membru al Statului major al forţei NATO din Afganistan (ISAF), a criticat angajamentul insuficient al Germaniei, avertizând că, din această cauză, Berlinul riscă să piardă comandamentul operaţional din nordul Afganistanului, relatează France Press.

“Dacă germanii îşi menţin poziţia, atunci vor pierde comandamentul operaţiunilor din nord”, a avertizat comandantul Statului Major aliat interarme, responsabil pentru operaţiunile ISAF în Afganistan, citat de săptămânalul Der Spiegel.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, că şi Germania va mai trimite 850 de militari. Măsurile au fost aprobate de Parlament la sfârşitul lunii februarie.

Germania are în prezent circa 4.300 de militari în Afganistan, urmând să ajungă la 5.150, fiind cel de-al treilea contributor la forţele internaţionale, după Statele Unite şi Marea Britanie.

Comandantul regional german pentru nordul Afganistanului, generalul de brigadă Frank Leidenberger, a declarat, în februarie, că SUA vor trimite în regiune circa 2.000 de soldaţi, pentru a susţine forţele germane în eforturile de combatere a atacurilor insurgenţilor şi de pregătire a forţelor de securitate afgane.

Presa germană a interpretat decizia drept o dovadă a dorinţei SUA de a retrage comandamentul german, însă ambasadorul american la Berlin, Philip Murphy, a dezminţit această ipoteză.

Germania intenţionează să înceapă retragerea trupelor din Afganistan în 2011, însă refuză să stabilească data-limită pentru retragerea completă.

Oare generalul german nu a auzit că nu ai voie să critici puterea politică chiar dacă îţi bagi în mormânt proprii militari?

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.