Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un învăţământ militar preuniversitar de calitate

Colegiul militar Mihai Viteazul Alba-Iulia, foto informatiadealbaÎntr-un comunicat de presă al MApN se anunţă – pe bună deptate, cu mândrie – că “toţi cei 342 de absolvenţi ai colegiilor militare liceale de la Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc au promovat examenul de bacalaureat”.

În contextul actual – al unui Bacalaureat din “civilie”, dat cu scandal în unele cazuri, cu mandate de aducere, cu toată nebunia iscată – cele trei instituţii de învăţământ militar preuniversitar ar putea fi considerate “oaze ale învăţământului românesc”.

Acest lucru pune în evidenţă faptul că, încă, se mai poate vorbi de calitatea învăţământului militar preuniversitar.Şi că, mai există copii dornici să îmbrăţişeze cariera militară. Ceea ce e îmbucurător!

Însă, oare ce le va rezerva viitorul în acest sens?
Oricum, îi felicităm pe toţi absolvenţii şi le dorim să-şi atingă toate ţelurile propuse!

Echipa InfoMondo Militar

sursa: comunicat al MAPN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Un învăţământ militar preuniversitar de calitate”

 1. indisciplinatu says:

  Mai sa fie….100% promovabilitate?? Suna cam fals dar asta e…

 2. gigimarga says:

  Felicitări profesorilor şi elevilor pentru rezultatele frumoase! În liceele militare încă se mai face carte şi nu se umblă cu şpaga (cuvânt inventat de el comandante) în chiloţi! Încă mai avem o speranţă!

 3. Balcifer says:

  ..si la ce le foloseste??

 4. Relutu says:

  Stati cuminti ca vine “neomuncitorimea” botezata filiera indirecta si ti-i invata ea ce-i aia armata populara.

 5. rdancuta says:

  Nu sunt singurele licee cu promovabilitate 100%, sa nu fim malitiosi degeaba.

  Felicitarilor elevilor si profesorilor.

  Succes la academii ca acolo e care pe care

 6. STOPS says:

  Pardon domnu GIGI,
  Fata din desenul BAKUshPAGA nu prea are CHILOȚei !!

 7. STOPS says:

  DACĂ “D.Bolintineanu” e doar LICEU, SF.SAVA=Colegiu NAȚIONAL, A.VLAICU=Grup școlar (cu BACALAUREATE), ȘTEFAN CEL MARE = colegiu liceal MILITAR … CARE-I TOTUȘI TITLUL CORECT ? De ce nu-i zice BACLEAL ?!
  Sau e doar LICEU ăla situat în ȚIGĂNIME … Nu vi se pare că penuria de EXPLICITATE generează DISCRIMINARE ?!

 8. ANDU says:

  BINE AR FI,DAR DE VREO 2-3 ANI, PE FILIERA INDIRECTA INTRA DOAR CEI CARE AU TERMINAT FACULTATEA DE MEDICINA SAU AU STUDII MUZICALE.
  O FI FOST ACUM 5-10 ANI TREABA AIA CU FILIERA INDIRECTA,DAR ACUMA,NU SE MAI POATE.
  AR FI CULMEA,CA ARMATA SA AIBA O SCOALA SPECIALA PENTRU DOCTORI SI MUZICIENI,ESTE EVIDENT CA TREBUIE SA VINA PE FILIERA INDIRECTA.

 9. Marlon Juvet says:

  Exact, mine punctat Reluţu, exact cum acum 25-30 de ani veneau workerii ca să-i înveţe ei pe LM-işti cum e cu viaţa reală, acum o să-i înveţe filieriştii indirecţi chestia asta.

 10. iov says:

  Si daca peste ani vine un nenea presedinte cu un alai de lingai si sterge cu buretele toata truda si sevitutile inerente militariei , recalculandu-le si revizuindu-le soldele si-apoi pensiile ? Vorbesc de pe pozitia lui Stan Patitul . . .

 11. Marlon Juvet says:

  Este nene, secţie de medicină militară la Târgu Mureş, în cadrul facultăţii de medicină. Cu astfel de afirmaţii, nu faci decât să arăţi, încă o dată, că habar nu ai ce e cu armata. Ca şi cu afirmaţia că filiera indirectă a fost acum 5-10 ani. Habar nu ai ce spui. Handicapatule.

 12. kukhuri says:

  Nu vine!Ii asteapta!

 13. paul says:

  Imi suna putin a intrecere socialista. Parerea mea este ca o rata de promovare de 100 % este normala la orice liceu pentru elevii care au ajuns sa termine clasa a XII-a, altfel nu s-ar justifica cei 4 ani de studiu si pana la urma nu s-ar justifica investitia publica in educatie.
  Faptul ca realitatea ne arata procente de promovare de sub 50 % la multe licee e un semnal ca reforma de tip abramburica (eliminarea scolilor profesionale) este falimentara.
  Ce anume sta in spatele acestei reforme?? o stie toata lumea: material uman pentru sutele de “universitati” private unde alte sute de politicieni, multi dintre ei universitari parveniti, predau te miri ce.