Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un maior în rezervă s-a autodenunţat la procuratură pentru că şi-a convins soţia să voteze la referendum

Maiorul (r/rz) Gabriel Mitroi, din Arad s-a autodenunţat, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, pentru că şi-a convins soţia să voteze la referendumul din data de 29 iulie.

“Mi-e ruşine de fapta pe care am comis-o. Am făcut un autodenunţ în care îmi deplâng viitoarea soartă. Am instigat-o la vot pe soţia mea, nu prea era hotărâtă, nu prea ştia ce să facă. Nu ştiu cum a votat, pentru că în cabina de vot era singură, ea şi Dumnezeu”“, a spus Gabriel Mitroi.

Gabriel Mitroi are 55 de ani şi a activat timp de 31 de ani în cadrul comandamentului Regimentului de artilerie a.a. Timişoara. Ofiţerul a trecut în rezervă în anul 1998, când unitatea a fost desfiinţată. Mitroi are, de anul trecut, din luna februarie, un picior amputat şi se deplasează cu ajutorul cârjelor. De asemenea, ofiţerul a fost diagnosticat şi cu diabet.

Soţia lui Gabriel Mitroi a declarat că respectă decizia partenerului ei de viaţă. “Iniţial nu am fost de acord să mă duc să votez. Dar, la îndemnul soţului m-am hotărât. În mod normal, toată lumea ar trebui să meargă la vot”, a spus Mărioara Mitroi.

Urmează ca procurorii să încadreze fapta ofiţerului.

sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

23 Responses to “Un maior în rezervă s-a autodenunţat la procuratură pentru că şi-a convins soţia să voteze la referendum”

 1. UNA says:

  “STOP DISCRIMINARII MILITARILOR ROMANI! STOP PERSECUTIEI POLITICE SI INCALCARII DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI IN ROMANIA!”

  Sunteti invitat sa ne unim eforturile toti cei care avem de-a face intr-un fel sau altul cu domeniul militar, altfel, ne pierdem orice drept, indiferent cine detine puterea politica!
  http://www.petitieonline.ro/petitie/stop_discriminarii_militarilor_romani_stop_persecutiei_politice_si_incalcarii_drepturilor_fundamentale_ale_omului_in_romania_-p49500146.html

  Va rugam sa semnati, sa distribuiti si sa mediatizati petitia: “Stop discriminarii militarilor romani! Stop persecutiei politice si incalcarii drepturilor fundamentale ale omului în Romania!” pe care o regasiti si la adresa: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146.

  Aveti drept deplin asupra mediatizarii acesteia sub orice forma credeti de cuviinta!

  In maxim 30 de zile, petitia va fi distribuita tuturor adresantilor, cu precadere celor internationali!

  Cu stima si multumiri,

  Grupul de Redactare a Petitiei (include si militari activi)

 2. Stelian P. says:

  Bietul om. O sa-si cheme sotia martor impotriva lui. Mare e gradina Ta, Doamne !

 3. LoremIpsum says:

  Sincer doresc sa nu pateasca nimic, nu stiu daca in codul penal exista o incadrare la instigare la vot.
  Cred ca este ceva in neregula cu articolul, ar fi trebuit sa lucreze din clasa a-IV-a.
  Aveti vreo informatie referitoare la stadiul noii legi a pensiilor militare?

 4. gheo says:

  E clar, Romania pe langa toate celellte e … “bolnava” si cu oameni … , cata prostie …, pai, cum sa incalci legea convindandu-ti sotia sa voteze cand, votul este un drept si nu o infractiune !!!, impiedicand-o sa voteze … incalci legea !!!, … cate prostie …

 5. gigimarga says:

  Asta a făcut băsescu, a distrus poporul şi celula de bază a societăţii!

 6. Schwartzkopff says:

  maiorule, nu ai inteles nimic.

 7. vasile says:

  DESPRE FOSTELE PENSII MILITARE , NE PUTEM LUA ADIO, DEOARECE TAIEREA PENSIILOR MILITARE DE STAT A FOST ASUMATA LA PACHET DE DOMNUL BOICOTOVICI BASESCU IN RELATIA CU FMI , PENTRU A JUSTIFICA PLATA DATORIEI CATRE FMI(boicotovici basescu a promis ca va taia pensiile din 2004 cand ciuvica l-a dat in judecata ca fiind “securist” pe baza documentelor semnate de gn. rotaru de la directia de siguranta militara). INSASI COTA DE 5,5 % DIN CASS LUATA CU JAPCA DIN PENSII, IMPOTRIVA LEGII , A FOST ASUMATA DE BASESCU CU FMI, SI DATORITA FAPTULUI CA PONTA A FOST CONSIDERAT PREA REFORMIST , USA , SI-A INTORS FATA SI L-A PASTRAT PRIN ORDIN PE DICTATOR, DUPA CE INITIAL A FOST DE ACORD CU SCHIMBAREA . GENERALUL WESLEY CLARK A AVUT CEA MAI NEREUSITA OPERATIUNE IN ROMANIA. PHILIP GORDON A DAT ORDINE LA VARFUL IERARHIEI SI TOTI S-AU EXECUTAT LA COMANDA IN COLONIA ROMANIA. DE ACUM VA INCEPE PLATA CAMPANIEI DE REFERENDUM PE LINGA DATORIILE LA FMI SI C.E., DEOARECE SUME IMPORTANTE AU FOST AVANSATE LA BAROSSO, LA MERKEL, LA ATATEA COTIDIENE DE PRESTIGIU SI AGENTII DE PRESA , CA DOAR AIA NU SCRIU PE DEGEABA SI VA URMA O ALTA SERIE DE TAIERI DE PENSII SI SALARII CU SIGURANTA.
  PENTRU TOTI CEI 7,4 MILIOANE DE VOTANTI CARE SUNT CONSEMNATI IN LISTELE ELECTORALE LA PARCHET SE VOR ORGANIZA LAGARE DE MUNCA SILNICA LA CANALUL DUNARE-SIRET.

 8. ?????? says:

  Schwartz…abtine-te …esti penibil si un basist comvins

 9. yorick says:

  7,5 mil.romani cu cei din familiile lor sub 18 ani si cei care nu au mers la vot,mortii,cei 600000 fara acte de identitate care nu au putut vota etc etc etc AU PIERDUT in fata restului(!), si anume: a lui Basescu,a etnicilor maghiari,a UDMR-ului,a primului ministru al Ungariei Victor Orban,a lui Barosso,a lui Merkel,a Departamentului de stat al SUA,a “onorabililor”(!) CCR,cu ajutorul cozilor de topor si a masinatiunilor acestora din “servicii”,justitie si magistratura s.a.Nu vi se pare rusinos ba chiar gretzos sa vezi cat de multi s-au aliat impotriva romanilor care in 22 de ani au invatat ca a merge la vot inseamna democratie.Saracii de noi,am inteles gresit! Dupa cum merg lucrurile la alegerile parlamentare din noiembrie romanii nu vor mai fi “deranjati” sa mearga la Vot ! NU ! Va fi simplu de tot !Listele cu parlamentari “periate” de Comandatul Suprem Arbitru si Jucator(?!)vor fi trimise pentru avizare Ambasadei SUA,UE si lui Merkel(Heil!)pentru aprobare. Romani, procurorii nu vor mai veni !

 10. gigimarga says:

  Democraţia este pentru căţei nu pentru dulăi! În numele democraţiei, dulăii trăiesc pe spatele căţeilor! Să le fie ruşine celor care mai cred în marile democraţii!

 11. faruk says:

  America pentru noi / Este URSS doi !

 12. mos martin says:

  Mai mare idiotenie nu mi-a fost dat sa vad. Ma surprinde ca un fost cadru al Armatei, institutie respectabila, onorabila si respectata se preteaza la asa ceva.Dreptul la vot este asigurat de Constitutie , tavarisci maior iar optiunea de a vota sau nu, de a te prezenta sau nu la vot apartine fiecarui cetatean responsabil. Ce vreti sa aratati cu acest denunt caraghios si nedemn pentru un ofiter in rezerva? Sa ocupati degeaba salile tribunalului? Faptul ca ati convins-o pe sotia dvs. sa mearga la vot este o problema pur personala….cred ca la varsta onorabila pe care o aveti si dvs. si sotia dvs……fiecare dintre dvs. poate lua o decizie…de buna voie si nesilit de nimeni….Ce sa credem? Ca unele consoarte ale militarilor nu pot sa discearna singure asupra unor drepturi asigurate de Constitutie si ca trebuie duse de mana ca fetele de la gradinita? Este exact ca in bancul cu Bula care a salvat o batrana de la viol….Cum? A convins-o!

 13. gigimarga says:

  Ce diferenţă de atitudine între doi colegi de an de acelaşi liceu militar, Gabriel MITROI şi Marcel OPRIŞ!

 14. Schwartzkopff says:

  Remarc bunul simt in comentariul dvs. De ce oare bunul simt a devenit o floare atat de rara!??
  iata un articol care sintetizeaza evenimentele acestor zile:
  http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/note-stari-zile-3

 15. dodo says:

  @vasile,gigimarga,faruk,yorik,
  limbaj moderat

 16. Marlon Juvet says:

  Schwartzkoapffe, te-am mai întrebat o dată şi nu mi-ai răspuns, tu chiar eşti activ? Nu de alta, dar ăia activii pe care îi cunosc io au un car de restricţii în a se exprima în spaţiul public. Inclusiv pe net. Iar de eroi de net, io personal, sunt sătul.

 17. Schwartzkopff says:

  Marloane,
  Relaxeaza-te, vremea secu a trecut… de 22 de ani. Citeste art 30 /Constitutia Romaniei si art.28, 29 din sectiunea 3/Legea 80/’95.
  Carul de restrictii de care vorbesti e in mintea celor care nu reusesc sa scape de fricile injectate de secu pe vremuri.

 18. ion says:

  jos basescu pdl mizerie

 19. Marlon Juvet says:

  Cu ironii din astea ieftine “vremea secu a trecut de douăjde ani” s…limbaj moderat…… Vremea secu nu a trecut, e plin de voi peste tot, ……….

 20. Schwartzkopff says:

  Rog moderatorul sa evacueze dejectiile postate de marlon la 23 august, orele 8.16

 21. Schwartzkopff says:

  Multumesc

 22. Nicolae says:

  Oameni seriosi va considerati domniile voastre? Chiar nu intelegeti ca toata “tevatura” asta cu “autodenuntul” este o chestiune de “mishto” facuta la adresa piratului care a indemnat poporul sa nu se prezinte la urne? Aoleu, Doamne! , chiar , simtul umorului, ironiile, hazul “a la Tanase”, nu mai exista? Nici macar la cadrele militare? Cineva ar fi zis cand a auzit “vestea”:HO HO HO, in stilul d-sale inconfundabil!

 23. Nicolae says:

  P.S. Apreciez urgentza si promptitudinea cu care s-au executat dispozitiunile numitului CAP NEGRU. E de-al casei? Asa se pare, asa ca avetzi grija cum va purtati cu Domnia-Sa!