Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un militar român din Batalionul 33 Manevră din Afganistan a fost rănit

Un militar din Batalionul 33 Manevră dislocat în Afganistan a fost rănit vineri, 19 februarie, în jurul orei 5.00 (ora României).  Militarul se afla într-un autovehicul  HMMWV,  într-o misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul.

Vehiculul   a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma incidentului, plutonierul Eugen Mănăilă a suferit un traumatism la membrul inferior drept.

Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul militar din Kandahar.

Starea militarului este în prezent stabilă, se arată în comunicatul  MApN.

Batalionul 33 Manevră şi-a început misiunea în Afganistan în luna februarie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan 1025 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

InfoMondo Militar îi doreşte sănătate multă şi să-l ajute Dumnezeu să treacă cu bine peste aceste încercări.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.