Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un polițist a fost ucis și un altul rănit în urma unui atac cu bombă la vest de Bagdad

Atac terorist la vest de Bagdad sursa google maps

Atac terorist la vest de Bagdad sursa google maps

Potrivit unei surse din cadrul forțelor de securitate irakiene, citate de Iraki News, vineri, 14.07. a.c., un polițist a fost ucis și altul a fost rănit în urma exploziei unei bombe care a vizat o patrulă a poliției care-și desfășura activitatea în regiunea Ibrahim bin Ali, la vest de Bagdad.

Sursa a declarat agenției de presă, „Al-Sumaria” că bomba a fost amplasată pe partea drumului pe care urma să treacă patrula, ucigând pe unul din ei și rănindu-l pe celălat. Forțele de securitate au transportat victima spre un departament de medicină legală, iar pe rănit l-au dus de urgență la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale”.

Numărul actelor de violență din Irak a crescut foarte mult după ce militanții extremiști suniți ai „Statului Islamic” au proclamat, în 2014, „Califatul Islamic” în Siria și Irak.

Potrivit unei estimări a Misiunii ONU de Asistență în Irak, peste 700 de irakieni au fost uciși, sau răniți, în luna iunie, ca rezultat al violențelor, sau al conflictului armat. Această cifră nu includele victimele din rândul forțelor de securitate.

După ce guvernul irakian a lansat în 2016 o campanie de mare amploare cu scopul de a recâștiga controlul asupra teritoriilor ocupate de ISIS, atacurile cu bombă, sau cele armate, sunt acțiuni care au loc aproape zilnic și vizează membri ai forțelor de securitate, grupările paramilitare, sau chiar civilii.

Potrivit observatorilor internaționali, „Daesh” va continua să reprezinte o mare amenințare la adresa securității – chiar dacă va pierde lupta în orașele-fortăreață de pe tot cuprinsul Irakului – tocmai prin această posibilitate de a executa atacuri teroriste aproape oriunde.

 

Sursa știrii: Iraqi News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.