Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un român şi un american – intâlnire peste timp

Doi piloţi de vânătoare, unul american iar celălalt român, inamici în cel de-Al Doilea Război Mondial, s-au întâlnit pe 24 ianuarie, după 65 de ani. De data aceasta,  în calitate de prieteni, ei s-au întâlnit la Muzeul Aviaţiei din Bucureşti.

Colonelul american Barrie Davis, aflat la manşa unei aeronave Mustang P-51, a fost scos din luptă de către generalul Ion Dobran, ce pilota un avion de vânătoare Messerschmitt, în urma unei confruntări aeriene ce a avut loc în iunie 1944, în apropiere de Galaţi.

“A fost avionul din dreapta pe care, din întâmplare, l-am ales pentru tir. Nu vroiam să omorâm oameni, vroiam să doborâm avioane. Am văzut că rafala intră în avionul lui, am văzut sărind ceva din avion”, a declarat generalul de flotilă aeriană Ion Dobran, pentru RADOR.

Iar acum destinul i-a adus din nou împreună. De data aceasta, în calitatea de prieteni.

Sursa: RADOR

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.