Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un submarin nuclear rus a luat foc

K-150 Tomsk. foto warships.ru

K-150 Tomsk. foto warships.ru

Un oficial din cadrul Flotei ruse a Pacificului, citat de RIA Novosti, a anunţat că submarinul nuclear rus, K-150 Tomsk, din Flota Pacificului, aflat la reparaţii, a luat foc.

Submarinul se afla de 3 ani în reparaţii în şantierul naval Zvezda din oraşul Bolshoi Kamen la aproximativ 30 de kilometri de Vladivastok.

Incendiul a izbucnit în cursul unor reparaţii fără să provoace victime şi scurgeri radioactive.

“Potrivit primelor informaţii, incendiul a fost provocat de încălcări ale reglementărilor în domeniul securităţii în cursul efectuării unor lucrări de sudură”, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Aproximativ 13 echipaje specializate în stinsul incendiilor navale au intervenit.

Submarinul Tomsk a fost retras din serviciu în 2010 pentru reparaţii la sistemul de răcire al reactorului nuclear. Anterior incendiului reactorul era oprit, iar armele au fost debarcate.

K-150 Tomsk este un submarin cu propulsie nucleară  clasa Antei (clasificare NATO Oscar-II), proiect 949A. Armamentul pricipal este format din 24 rachete antinavă P-700 Granit.

sursa: RIA Novosti, Itar Tass

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.