Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un vicepremier ministru-interimar – omniprezent şi omniscient

Exact în urmă cu o săptămână, pe 20 ianuarie, a avut loc accidentul aviatic în urma căruia au pierit 2 oameni, “cu Zile”, pentru că autorităţile au demonstrat că sunt incapabile că acţioneze în timp util, că, deşi s-au pompat o grămadă de bani în tot felul de sisteme de identificare în situaţii de urgenţă, a fost tot degeaba.

În presa americană a ajuns şi ştirea prăbuşirii avionului pilotat de Adrian Iovan în Munţii Apuseni.Astfel, Washington Post într-un material referitor la accidentul aviatic sublinia faptul că “România, o ţară cu 19 milioane de locuitori, dar fără duşmani externi, are şapte servicii de informaţii, şi, cu toate acestea, nu a putut localiza epava unui avion de mici dimensiuni, astfel încât salvatorii să ajungă suficient de repede la victime”. În acelaşi material se menţiona că „unul din cele şapte servicii de informaţii a investit 40 de milioane de euro în sistemul de apelare de urgenţă şi, cu toate acestea, cele şase apeluri la 112, făcute de unul dintre supravieţuitori, nu au părut să fie suficiente pentru a primi ajutor la timp”.

Eh, asta a fost săptămâna trecută. În week-endul care abia s-a încheiat, autorităţile au dat faţă cu vicistitudinile naturii. S-a aşternut iarna şi, cum e şi firesc, a căzut zăpada – mai multă ca de obicei, şi într-un timp mai scurt – şi a fost viscol. Şi iată că acum, cu această ocazie, autorităţile au trebuit să demonstreze, din nou, cât de eficiente sunt. S-a format comandamentul de iarnă de la guvern. În frunte, marele dregător, pardon, vicepremier, ministrul interimar, Oprea. Cu încruntătura pe care deja o cunoaştem, încă de pe vremea când era mare general-ministru sau ministru-general de la Apărare, Oprea a tunat şi a fulgerat într-o primă conferinţă de presă: astfel, prefecţii au fost ameninţaţi că dacă nu vor fi prezenţi la datorie, îşi vor pierde scaunele (sic!) şi capetele. Adică, îi va demite.

“Vreau să înţelegeţi că acest cod se poate transforma oricând în cod roşu. (…) Eu sunt convins că toţi aveţi toate forţele implicate, aveţi experienţa necesară şi eu sunt convins că nimeni nu doarme în nopţile următoare. Toată lumea va fi în zona de competenţă, iar cine nu este prezent la datorie să ştie foarte clar că va pleca acasă”, a declarat Oprea într-o primă conferinţă de presă.

Eu, din ipostaza simplului cetăţean, contribuabil, aş fi vrut să văd că respectivii prefecţi îşi fac datoria pentru că asta ar fi în job discription-ul lor, nu fiindcă îi ameninţă alde Oprea.

Desigur, nu aş fi dorit să aud inepţii de genul celei rostite în a 2-a conferinţă de presă, la doar 2 ore distanţă de cea dintâi, de acelaşi Oprea. Astfel, printre altele, referindu-se la o femeie ce a fost găsită decedată, Oprea a declarat:

“Ca o notă distinctă, pentru că şi mass-media a prezentat astfel de aspecte, vă informez că autorităţile statului verifică circumstanţele în care a fost găsită decedată o femeie în vârstă de 56 de ani din localitatea Poeneşti, judeţul Vaslui. Până când nu vom avea însă un verdict medico-legal, nu ne putem pronunţa dacă decesul a fost cauzat de viscol sau de zăpezi“. Păi o fi fost cauzat şi de viscol şi de zăpadă (nu, de zăpezi), sau probabil, femeia o fi murit din vreo pricină medicală.

Probabil, oboseala şi încordarea la care a fost supus vicepremierul ministru-interimar în ultima săptămână şi-a spus cuvântul… Căci şi în săptămâna trecută, tot el bietu, a fost desemnat să întocmească raportul privind accidentul din Apuseni.Oricum, Oprea este prezent peste tot. Este omniprezent şi omniscient! Este de… neînlocuit! Alde Boc, Ungureanu, au căzut, după primele ninsori mai zdravene şi viscole mai puternice. Oprea a rămas! Să fie re-re-re… evaluat!

Notă: Pe piaţa zvonurilor a apărut, fireşte, un zvon, cum că, locul lui Oprea va fi luat de Duşa, iar locul lui Duşa va fi preluat de… OPREA! Că tot a fost el mare dregător la Apărare, iar Armata rămâne marea lui iubire…

S.B.

Surse. www.washingtonpost.com
comunicate de presă MAI

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “Un vicepremier ministru-interimar – omniprezent şi omniscient”

 1. SEFUL OPERATIUNII CRIMINALE DE TRAFIC DE ORGANE ESTE
  ARAFAT. O PARTE DIN BANI AJUNG LA PONTA !

  DOCTORUL ZAMFIR UN VECHI TRAFICANT DE ORGANE

  Un material realizat cu camera ascunsa a scos la iveala practicile socante de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti. Medici de aici se ocupa cu traficul de organe…….
  Pretul pentru un rinichi este 30.OOO Euro
  În spital se învârtesc afaceri de zeci de mii de euro. Businessurile pornesc de la un anunţ pe internet sau de la traficanţi-intermediari, care-şi agaţă clienţii disperaţi să cumpere un rinichi sau o bucată de ficat chiar pe holurile spitalului.
  Iata dece doctorul ” erou ” Zamfir care lucreaza la Fundeni nu a dat niciun fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
  Radu Zamfir a Este medic specialist chirurgie generală din octombrie 2006 şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în Laboratorul de Cercetare Chirurgie. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni si unul din sefii mafiei de transplanturi.
  “Cordonatorul operatiei criminale la nivelul spitalului este Liana Gheorghe, şefa de la Hepatologie din Fundeni.”spune
  Richard Chiriac şi-a vândut anul trecut rinichiul drept pentru
  14.500 de euro .
  „La Fundeni e ca în piaţă la Obor. Trag ţiganii de tine, pe holuri, ca să-ţi vândă organe. Te întreabă cu cât ţi-ai găsit şi imediat vin cu un preţ mai mic. Cred că e o înţelegere între ţigani şi asistente, pentru că toată lumea vede, dar nimeni nu-i dă afară”, mai spune Richard.
  Ancheta ziaristilor straini aflati la Bucuresti continua.
  In curand noi desvaluiri dece Arafat nu a sunat la 112 si l-a anuntat pe Victor Ponta
  aflat intr-un studio TV.

  Robert Horvath Deva
  Corespondenta speciala
  New York 


 2. szilard says:

  Este o iarna ca oricare allta, chiar blinda(unii au spus ca este cea mai calda iarna din ultima suta de ani), iar lucrurile sint SIMPLE pentru autoritati(iarna nu-i ca vara, ceea ce la o analiza profunda mi se pare corect).
  DAR :
  PE 2O IANUARIE(cind sa produs accidentul aviatic) VREMEA ERA DE PRIMAVARA, CU SOARE, CER SININ, VREME IDEALA PENTRU UN ELICOPTER PUMA SOCAT DE A INTERVENI IN 30 minute(elicopter sofisticat de atac si cautare-salvare, si pe timp de noapte si conditii nefavorabile meteo-asa scrie pe net la datele elicopterului Puma SOCAT-poate sa verifice orcine de pe planeta TERRA).
  Iar radarele armatei erau foarte aproape(15 km) si au localizat radar locul prabusirii cu o eroare de 2km !?

 3. gheo says:

  O fi numai ca, traind la mi de km … dincolo de ocean, e greu sa analizezi calitatea si mai ales “prietenia vecinilor Romaniei”, care vecini, ar “vedea-o” mai degraba in cartile de istorie” decat pe harta Europei, sa-i lasam ca … ei nu stiu bine asta, iar serviciile … ei. aici e alta poveste, Ceausescu isi putea permite o singura “securitate mare si tare” ca, nu avea opozitie”, acum, “EA” a fost dispersata in mai multe … “mici securitati” care … “isi fac meseria” mai departe, ce naiba, americanii astia sunt asa “grei de cap” ??? …

 4. gheo says:

  Cum naiba, am postat chestia cu serviciile … la, chestia aia cu 7 servicii si a aparut … AICI, cu scuze …

 5. szilard says:

  Eu nu stiu de 7 servicii de informatie, in afara de SRI, cine le coordoneaza ?, persoane diferite? Cel mai tare de ce nu face ordine ? …tot Basescu e Dracul in persoana…Pai ce traim in padure ?
  2. Nu exista vecin fara invidie, asta sa fie clar ca ” capra vecinului ”.
  – Bai vecine : mi s-a imbolnavit calul !
  – Da-i Terebentina.
  – Bai vecine, mi-a murit calul dupa ce i-am dat Terebentina !
  – Si calul meu o facut la fel.
  (n.r. : te rog stimate Horvath sa folosesti mai putin de 10 comentarii, dar REALE !).

 6. szilard says:

  De ce calculatorul meu face ca toti dracii cind comentez de basescu ?
  Pentru ca serverele lui basescu ataca !
  Sa vina la mine la usa sa vezi ce rangi in cap le dau.(am programe solide AVG).

 7. Lunetistu' says:

  Dle szilárd, acum ati aflat care-i al saptelea serviciu de informatii? Americanosii stiu ei ce stiu ca doar axa lu’ Băşescu trece prin Washington.
  Eu cred ca Oprea l-a trimis pe Copilot la joaca. Tara in cod rosu si Copilotu joaca baschet. Film cu prosti.

 8. coopernick says:

  Eu m-as fi aplecat mai atent si mai mult pe, oare de ce strecurata?, afirmatia din ziarul american WP, conform careia Romania este o tara fara dusmani externi. Ca plecarea de la prabusire, apelarea la textul din WP, saltul la zicaturile lui Oprea si finalizarea cu re-re-re si bursa zvonurilor…..parca nu l(e)-am mai intalnit pe acest site. Ma refeream la demersul jurnalistic.
  Si apropo de dusmani externi. Imi aduc aminte ca Boc, exact in perioadele cand oficiali maghiari de rang inalt, premierul si ulterior presedintele parlamentului ungar, se plimbau in voie prin Romania si faceau declaratii iredentiste, zic eu, la tabara de vara (!) de la Tusnad, in loc sa aiba o atitudine de mot, se batea cu pumnii politici in propriul piept si contra opozitiei de atunci.

 9. lute says:

  Horvath, vezi ca te cauta un medic, cica vrea sa-ti inlocuiasca un organ care da erori rau de tot… Eu zic sa te furisezi peste gard, ca nu-ti mai este de folos. Deja este prea tarziu, bine nu te mai face nici cu medicamente straine.

 10. AMBASADA SUA CUNOASTE ADEVARUL !

  GRUPUL TRAFICANTILOR DE ORGANE ARAFAT
  IN CURAND DESCONSPIRATA !

  AMBASADA SUA CUNOASTE ADEVARUL !
  GRUPUL TRAFICANTILOR DE ORGANE ARAFAT
  IN CURAND DESCONSPIRATA !
  AM INCEPUT O ANCHETA PERSONALA SPRIJINIT DE UN GRUP DE JURNALISTI
  PRIETENI AFLATI LA BUCURESTI .
  MENTIONEZ SI UN MEMBRU APROPIAT AL FAMILIEI PE NUME KIYOKO HORVATH
  @ obiectiva
  EU NU AM DOVEZI DAR PROCURATURA LE ARE !
  DOCTORASII ERAU FILATI DE MULT.
  Cititi cu atentie presa locala
  ŞOCANT! Medicul Valentin Calu a plecat SĂ SALVEZE VIEŢI,
  Procuratura MOARE DE GRIJA LUI
  În timp ce medicul Valentin Calu, de la Spitalul Elias din Capitală, zăcea la Cluj Napoca, în spital, după accidentul aviatic în care a fost implicat, Procurorii au sunat la unitatea medicală unde acesta activa, pentru a cere fişa postului.
  Va multumesc pentru atentie .

 11. @ Silard
  Scuze pentru repetitia din prima parte.
  Cer redactiei posibilitatea de a face cunoscuta rezultatele
  unei anchete pe tema.
  Ea va putea oricum asesata pe blogul personal
  care poarta titlul :
  UN CRIMINAL PRINTRE NOI : VICTOR PONTA.
  AMBASADA SUA CUNOASTE ADEVARUL !

  Robert Horvath Deva blog

 12. Lupus says:

  Robert, nu-mi vine să cred!
  Chiar este la București d-na Kiyoko?
  Unde poate să fie întîlnită pentru a-i prezenta omagiile mele pentru zbaterile sale puse în slujba adevărului?

 13. ION says:

  Nu gasesc raspuns la o intrebare: De ce s-au dat atatea telefoane, de catre cei accidentati si nu numai, in diverse directii, dar niciunul la 112, decat dupa 15 minute si numai la indicatiile unuia din Bucuresti.

  Primul telefon il da copilotul tatalui sau, la 16:01, dupa cateva minute de la prabusire. Tatal copilotului, pilot si el, nu suna la 112 ci la Scoala de Aviatie.
  Dr Zamfir suna la seful sau, Irinel Popescu, vorbeste cu el de mai multe ori. Nici acestia nu suna la 112.
  Dr Calu, accidentat si el, isi suna sefa, de la Elias, de mai multe ori. Nici de aici nu s-a sunat la 112.
  Irinel Popescu il suna pe Arafat, Arafat pe Burlui, seful ISU, pe Ponta, pe seful SMURD etc, nu si la 112.
  Burlui alarmeaza tot sistemul. Oamenii erau porniti in actiune, dar la 112 nu se stia nimic.
  Irinel Popescu il suna de mai multe ori pe Dr Zamfir si abia intr-un tarziu ii zice sa sune la 112 ca sa se inregistreze prabusirea. Acesta, Zamfir, cel mai usor accidentat, suna 112 la ora 16 si 16 minute.
  Sa fi fost toti bulversati? Ranitii poate, dar cei din Bucuresti?

  Nu demult o femeia a avut o problema grava, fiind in varsta s-a panicat si a strigat la mine prina data: Suna la 112! Am sunat, ca era grav si asa s-a inregistrat cazul, iar SMURD-ul a venit in 7 minute.

 14. @ ION
  Mare dreptate.
  ” Irinel Popescu il suna pe Arafat,”
  POPESCU ESTE SEFUL GRUPULUI MAFIOT DELA FUNDENI !

  ARAFAT CORDINATORUL !

  PONTA SEFUL !

  ZAMFIR, ARAFAT, CALU…..NUMEROASE CONVORBIRI
  STERSE DIN RAPORTUL FINAL OPREA !

  AMERICANII AU INREGISTRAT …..MESAJUL ARAFAT CATRE PONTA AFLAT IN
  EMISIE !

  BRAVO ! JOS PALARIA !

 15. Domnule Ion
  Indrasnesc sa ma intorc la dumneavoastra.
  A-ti sintetizat in cateva randuri bine gandite ….conspiratia.
  Mai bine si mai clar decat toti comentatorii inclusiv eu .
  Intrebarea care va framinta acuza.
  Arafat in loc sa cheme 112 suna Fundenii. Incredibil.
  Va rog daca este posibil sa scrieti un articol pe tema.
  Al voi trimite unde trebuie.
  Din nou inchei cu felicitari.
  Respecte .

 16. @ OPREA A INTORS UN HELICOPTER DIN AER !
  CUM POATE UN CRIMINAL….SA SE ANCHETEZE ….PE EL INSUSI ?

 17. pilot Victor Bostiniuc says:

  Are dreptate ..

 18. pilot Victor Bostiniuc says:

  E putreda rau situatia.

 19. Socrate says:

  Schimba-l cu unul marca VVP , instaleaza-i un sftware marca S. Ghita si seteaza-l pe A3. Daca faci asa ceva vei fi foarte satisfacut si poate nu mai indrugi tampenii.

 20. doru says:

  Domnule Horvath, ce scrieti dvs este extrem de grav dar, in conditiile in care gasca de interlopi fosti caghebisti care au pus stapanire pe patria noastra prin crima de stat in 89 da dovezi, pe zi ce trece, ca nu s-ar da la o parte de la nimic, as tinde sa va dau crezare. Rugaminte: se poate, totusi, fara inflatie de posturi? Va pirdeti credibilitatea prin stilul bombastic, folosirea caps-lockului si dubla-tripl-postare. Sanatate si Doamne ajuta.

  Un civil cu cel mai inalt respect pentru uniformele care inca au coloana si mai aiu pozitia ,,nasoala” de drepti, cu diferite ocazii.

 21. un cititor says:

  coopernik, referitor la demersul jurnalistic pot spune ca autorul si-a urmarit ideea enuntata in titlu, adica, Oprea este de neilocuit, este prezent peste tot si in toate, nimic nu se mai poate misca fara el in tara asta. referitor la partea cu Boc, aveti dreptate!

 22. Robert Horvath Sua says:

  @ Doru
  Multumesc.
  Deasemenea redactiei.
  Datorita ei ghiata a fost sparta.

 23. coopernick says:

  Da, asa e. Dar eu am vrut sa spun ca rezultatul demersului a semanat mai mult cu o exprimare de blog decat cu un articol destinat unui site de stiri militare. Evident a fost o mica rautate din partea mea. Nu neg grandomania subiectului dar nu merita o bagare in seama finuta. Ci una dura.

 24. Lunetistu' says:

  Dle Horvath, sunteti fb informat.
  Nu cunosc sursa informatiilor – ma refer la citate gen: “Iovan era încă în viaţă… medicii l-au declarat mort fără să-i dea şocuri”

  Adevarat graiti – citez: “IOVAN A FOST UCIS.” Prostia…
  “Pe cerul nostru încă ară
  Virtutea-nvinsă de ocară.
  Şi azi prostia nu-i povară,
  Sunt mulţi voioşii care-o cară! ” Nistor I. Bud
  …l-a ucis!

 25. Observatie : says:

  Un site OK , dar cu postaci dilii … Pacat .