Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ungaria îşi menţine capabilităţile militare la standardele NATO

În urma cu o zi, premierul maghiar Viktor Orban s-a întâlnit cu Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la Budapesta.
În urma acestei întâlniri, după dişcutiile purtate cu Secretarul general, Orban a mers în Parlament şi a facut mai multe declaraţii.

“Nicio ţară nu poate fi puternică, fără o armată respectabilă”,a declarat premierul Viktor Orban.

Deşi una dintre principalele probleme cu care se confruntă în prezent statele-membre NATO o reprezintă criza economică şi implicit, cea financiară, Ungaria nu va face rabat în alocarea sumelor necesare menţinerii, la standardele cerute de Alianţă,a capabilităţilor militare.

Orban a promis Secretarului general al NATO că “Ungaria îşi va menţine, chiar şi în vremuri de criză economică, gradul de securitate la un nivel ridicat.”

Orban i-a mai transmis lui Rasmussen, că “Ungaria trebuie să îşi dezvolte armata pentru a servi în primul rând propriile interese naţionale, şi apoi obligaţiile internaţionale ce îi revin”.

“Armata ungară şi sistemul de cooperare militară în cadrul NATO sunt foarte apreciate, a mai afirmat el în faţa Parlamentului.
În final, premierul ungar a reafirmat angajamentul Ungariei în teatrul de operaţiuni din Afgansitan şi mentinerea prezenţei militare în Kosovo.

Sursa: MTI

 

Flavius Rusu

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.