Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ungaria va prelungi contractul de leasing pentru avioanele Gripen

Avioane Gripen din dotarea aviaţiei ungare

Ministrul maghiar al Apărării, Csaba Hende, a confirmat că Ministerul Apărării încheiat cu succes prima faza de renegociere cu Agenţia suedeză pentru industria de apărare şi securitate -FXM – prin extinderea perioadei de leasing a celor 14 aeronave JAS 39 Gripen până la 2026.

El a specificat că părţile au convenit asupra unor condiţii de leasing mai flexibile. Astfel perioada de leasing se va extinde până în 2026 în condiţii de plată similare, cu o plată suplimentară de 2% din valoarea contractului pentru dobânzi.

Valoarea totală a contractului este 1 miliard euro.

Urmeză ca atât MAp ungar cât şi FXM să obţină aprobarea guvernelor lor.

sursa: politics.hu

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ungaria va prelungi contractul de leasing pentru avioanele Gripen”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU UMBRELA DE SPRIJIN PENTRU AL QUEDA ! UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT !
  Domnule Dan Voiculescu
  Pe data de 3 Ianuarie a aparut un atac furibund la adresa persoanei mele pe blogul dumneavoastra.
  Iata ce spuneti “Domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii .  Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. ” Am cerut un Drept de Replica care a aparut triunchiat. El poate fi citit in intregime pe blogul meu personal
  http://devanewyork.blogspot.com/
  Voi incepe cu o clarificare . Aceste comentarii nu erau oarecare. Ele faceau parte din Dosarul criminal si terorism Traian Basescu remis catre FBI.
  De fiecare data cand eforturile mele jurnalistice se apropie de mafia armamentului cenzura devine totala.
  Nu v-am denuntat la Interpol si voi face acest lucru numai cand voi ajunge
  la concluzia ca a-ti facut un blat politic cu presedintele inca in functie impotriva securitatii si interesele Romaniei.
  Comparatia persoanei mele cu un bataus de port o consider obscena .
  BUCURESTI CENTRU AL QUEDA !
  .Nu demult a aparut un comunicat oficial al guvernului SUA care declara Romania ca centrul financiar AL Queda . Un imperiu financiar bazat pe trafic de alcohol, droguri si armament functioneaza nestinghetit din 2007.
  Seful AL DULAYMI este facut scapat de Basescu impreuna cu 250 teroristi.
  Cititi comunicat DICOT 31 dec 2012

  Domnule Voiculescu
  Sunteti la ora adevarului. Spargeti cenzura si preluati acest caz avand calitatea de Vice presedintele senatului sau va declar facand parte dintr-o conspiratie a servicilor romanesti in favoarea Al Queda ?
  Robert Horvath Deva jurnalist de imvestigatie New York.
  http://devanewyork.blogspot.com/

 2. Fenchea Marius says:

  Inca o dovada ca daca nu ai propiile avioane situatia financiara este de cacao….platesti mai mult pentru acelasi lucru, Ungaria in 25 de ani va da 2 miliarde in loc de unul singur pe 14 avioane care nici macar nu sunt ale lor.
  Noi care avem avioanele in curs de retragere ce facem? Frecam menta?
  S-a daramat si sandramaua USA cu F 16 regional si cu unul dintre clienti Ungaria, a mai ramas Romania si Bulgaria, Croatia avand oferta foarte tentanta de la Gripen……sper ca USA sa nu vand nimic fara offset industrial si finantare.

 3. Grig says:

  Atentie! Nici vorba ca Ungaria sa plateasca dublu, ci, dimpotriva, Ungaria renegociaza contractul cerand conditii mai favorabile, pe care o sa le si obtina. Deci:
  – Ungaria are avioanele necesare (noi nu)
  – in Ungaria, Gripen a investit 1 mld. euro – offset
  – Ungaria a platit si plateste 1 mld., cate 50 milioane pe an (noi dam 30 milioane pe o partie de schi!!!! si nu putem plati avioanele!!!)
  – in 2016 Ungaria termina de platit si:
  – da avioanele inapoi (leasing) – parca vad ca le luam noi!
  – pastreaza avioanele si plateste diferenta.
  – Ungaria a gasit o solutie mai ieftina (a treia cale): prelungeste actualul contract de leasing (asta inseamna ca plateste anual o rata mai mica decat pana acum), ramane cu avioanele pana dupa 2020, cand, ce-o fi o fi, dar nu mai rau decat la noi (care, dupa actualul plan cu “licuriciul”, F16 vor fi expirate si o sa avem bani sa platim 48 avioane F35 x 180 milioane $ + P/S + scolarizare +++ = cca. 12 MILIARDE EURO !!!)
  Am explicat in alta parte ca nu exista offset daca faci achizitia de F16 vechi.
  Enjoy la greu!