Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ungaria vinde vechile sale tancuri şi avioane de luptă de fabricaţie sovietică

Ungaria se pregăteşte să scoată la vânzare vechile sale tancuri şi avioane de luptă de fabricaţie sovietică, a anunţat Zoltan Borbiro, secretar de stat la Ministerul Apărării ungare, citat de AFP şi MTI.
“Ministerul Apărării se aşteaptă la încasări de câteva miliarde de forinţi (1 euro=294 forinţi) în a doua parte a anului, pentru echipamentele sale de luptă nefolosite”, a spus Zoltan Borbiro, secretar de stat la Ministerul Apărării, citat de agenţia de presă ungară MTI.

“Pe lângă echipamente şi uniforme militare, vom vinde avioane de vânătoare MIG-29 şi tancuri T-72″, a adăugat Borbiro.

“De la reforma din 1990, armata ungară a devenit una profesionistă şi modernă: s-a renunţat la serviciul militar obligatoriu în 2004, şi o parte din maşinile noastre nu mai sunt compatibile cu normele NATO”, a precizat secretarul de stat.

Armata profesionistă ungară numără aproximativ 19.000 militari, faţă de aproape 140.000 în fostul regim comunist.

“Echipamentele sunt în stare foarte bună, însă întreţinerea lor costă foarte mult.Vânzarea nu va fi uşoară”, a mai spus oficialul ungar, adăugând că nu vor fi uşor de vândut 24 de avioane MIG-29 pe o piaţă second-hand pe care există circa 800.

În 2005, Ungaria a oferit armatei irakiene 77 din cele 180 de tancuri T-72 ale sale.

Sursa: MTI, AGERPRES

Rusu Flavius

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Ungaria vinde vechile sale tancuri şi avioane de luptă de fabricaţie sovietică”

 1. szilard says:

  Astia-s mai prosti, Mig-29 si T-72 sint arme super, care se pot modifica la munitia NATO.

 2. arti78 says:

  Dar cum mama drk la ei mai functioneaza ?!

 3. szilard says:

  Si Mig-ul 21 functioneaza(e relativa treaba), dar e mult mai vechi decit Mig-ul 29; dar Mig-ul 29 este de aceasi generatie cu F-16, poate sigur mai bun decit F-16.
  Mig-ul 29.ro atit de neingrijit a fost, incit le era frica sa scoata combustibilul din el(cherosenul) in momentul conservarii , piloti isi mecanicii erau lemn. Trebuia o cooperare cu Russia, dar sa preferat o cooperare cu Israelul, care stiau bine Mig-ul 21.

 4. Balcifer says:

  ..pai sa sarim sa le luam noi..

 5. sorin says:

  Pe unguri ii ustura la buzunar costul orei de zbor la MIG29.Este mult mai ok, din toate punctele de vedere, sa exploateze Gripen C/D, decat MIG29.Tancul T72 este demult un tanc uzat moral.Este mai convenabil sa iti cumperi un tanc de ultima generatie decat sa iti cheltui bani modernizand T72.Oricum, ungurii nu au nevoie de tancuri.In concluzie, guvernantii unguri nu sunt prosti ci pragmatici.