Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Uniforma militară a devenit ţinută de carnaval UNPR?

foto ziarul ring

UNPR, un partid apărut din asocierea josnică a mai multor trădători politici de profesie, se străduie, şi reuşeşte să umilească – pe lângă ideea de “parlamentarism democratic” – şi imaginea Armatei României.
Locatarul vremelnic de pa strada Izvor (care în treacăt fie spus, îşi închipuie că e şeful Armatei), a dat tonul carnavalului de avansări şi decorări pe criterii politice, drept criteriu primând: calitatea de membru al partidului trădătorilor.

Se pare că în funcţia de mare şambelan a fost numit un primar de sector care nu scapă nicio ocazie de a-şi îmbrăca echipamentul de clovn (în naivitatea sa îşi închipuie că poartă uniformă militară) la care şeful său şi şeful şefului său îi mai pune câte o tinichea pe post de grad.

Şi cum circul are de regulă mai mulţi clovni, în rolul acestora au fost angajaţi şi avansaţi slujbaşii primăriei marelui şambelan, slugi credincioase la partidul trădătorilor.

Că doar nu ne-o putem închipui pe şefa Direcţiei de Relaţii Publice şi Comunicare cu Mass-Media, îmbrăcată colonel, pe directoarea de la Relaţii Comunitare,  pe directorul ADP Sector 2, arhitectul-şef al sectorului 2,  pe directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” şi pe şeful Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice, îmbrăcaţi în locotenent-colonei? Oare s-au echipat în acele uniforme în alt scop decât cel al circului de partid?

Şi oare chiar au fost avansaţi, de cetăţenul şef de mafie personală?

Bârfitorius Anonimus

Sursa: Ziarul Ring

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Uniforma militară a devenit ţinută de carnaval UNPR?”

 1. pensionar militar says:

  Au fost avansati, pe motivul studiilor superioare, dar fara nici o legatura cu armata!!! Am constatat cu tristete ca gradele militare …nu mai sunt pentru militari! Sunt pt. civili care cei mai multi nici nu au trecut vreo secunda prin armata….! Incercati, ca fost militar activ actual in rez. sau retr., sa obtineti gradul sup. celui cu care ati fost trecut in rezerva, daca este cazul, (fara a face parte din unpr sau relatii la ancmrr). Veti primi un raspuns, de la structura de resurse umane, ca avansarile se fac in conf. prev. St. militar si in functie de necesitatile (de campanie) ale armatei…… nu este momentul…!

 2. Altfel says:

  Domnilor,
  Nu va mai faceti sange rau degeaba! Chiar n-ati auzit vorba “Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa”? Pai are Armata vreo “pisica”? N-ARE! Poate or exista ceva “pisici locale” pe la diverse esaloane, dar la sediul central al Armatei NU exista nici o “pisica”. Asa ca, sobolaneii s-au suit pe masa si joaca tzontzoroiul…militar.

 3. Stelian P. says:

  TRADAREA, sport national. (va rog sa luati rindurile de mai jos ca pe o gluma amara)

  Primul razboi mondial l-am cistigat lejer,in izmene. Dupa victorie, am recunoscut ca francezii si englezii ne-au ajutat putin, asa ca le-am jurat prietenie vesnica.
  Prietenia vesnica a durat doar citiva ani, pina cind nemtii si-au ales un fuhrer cu singe in instalatie. Loiali, cum ne stim de veacuri, i-am dat dracului pe fostii prieteni si am inceput amorul, tot pe vecie, cu Hitler. La inceput i-am ajutat pe evrei (cu patul pustii) sa mearga mai repede spre lagarele de odihna.( Dupa 1989 am aflat din “surse sigure” ca cei care i-au impins putin, nu erau romani ci nemti imbracati in frumoasa noastra uniforma, asa ca nu avem motive de rusine).
  In iunie 41 am plecat la razboi, dar numai pina ce zeci de mii dintre bravii nostrii ostasi s-au intilnit cu citiva cercetasi sovietici. Intelegind de mult ca razboiul este pierdut, romanii au ridicat miinile sus, cit mai sus (cum puteau deci sa se stearga la fund cu Juramintul militar daca aveau ambele miini ocupate ?) si s-au inrolat in diviziile “Tudor Vladimirescu”, “Horia, Closca si Crisan”, etc., etc., intrind apoi cu arma in mina, sub comanda fostului inamic, (acum prieten de nadejde, pe vecie), in propria lor tara. In vara lui 1944 ceilalti romani, intelegind in sfirsit, pe deplin, termenii de ONOARE si DEMNITATE, le-au infipt cutitul in spate “agresorilor fascisti” si s-au pus capra in fata rusilor mult iubiti, jurindu-le ( evident ! ) prietenie vesnica.
  Aceeasi romani care au ingenunchiat cu respect la ordinul Conducatorului in 1941, l-au arestat si predat apoi dusmanilor sai de moarte, rusii. Tot ei, romanii, l-au ”judecat” si impuscat, doi ani mai tirziu, ca pe un ciine ce era, dictatoru dracului !
  A inceput o perioada de realizari marete in care securistii, militienii, granicerii, gardienii, procurorii si toti cei care au batut, torturat sau ucis milioane de romani, erau evrei , unguri sau martieni, romani in nici un caz !
  Romanii au stat capra doar pina in 1989 cind, cu ajutorul rusilor, si-au macelarit conducatorul “mult iubit”,devenit brusc “dictator singeros” si au ales timp de 11 ani un alt comunist, spre marea bucurie a occidentalilor. Tot dupa 1989 le-am declarat iubire ( vesnica, evident !) americanilor si europenilor…sau invers. In sept. 2001 romanii inteligenti au inteles ca americanii pot pierde razboiul, (in fond, nu e razboiul nostru) asa ca au descoperit ca islamismul e crezul lor de o viata. Viermele tradarii roade deja, dar asta e lectia de miine.

 4. g.HAMANDIA says:

  Trist, dar din pacate cam adevarat! Acum faceti comparatie cu activitatea asa zisa politica din tara.se potriveste de minune. ce bine-i sa ai ,,traditii”

 5. lucius says:

  Intradevar, “va faceti sange rau degeaba”.
  Haideti sa lasam “preputul gandirii” celor care nu citesc decat ce s-a scris despre cate un articol si sa gandim logic – special pentru a nu ne mai supara.
  Acest UNPR, o fi el partid, dar stau si ma intreb cand a aparut – va mai aduceti aminte?? Din cate stiu eu, nimeni din aceasta tara nu a votat la alegeri acest partid, tocmai pentru simplul motiv ca nu exista. Una dintre intrebari ar fi pe cine reprezinta acest partid, care in acest moment este la putere, dar nu are nici un vot din partea romanilor? In mod normal si firesc este sa te intrebi ale cui interese sunt reprezentate de catre acest partid, ca pe cele ale romanilor in nici un caz.
  Cu alte cuvinte, cred ca de aici trebuie sa plecam, iar despre aceste lucruri trebuie sa ne aducem aminte la alegerile viitoare.

 6. ion savel says:

  Avansarea pe bandă rulantă a devenit, trist adevăr, sursă de bancuri şi glume amare. Unii, care au lins pe “preşedintele de onoare” al Asociaţiei oficiale a pensionarilor militari şi au cărat bidoane cu ţuică … ştiţi voi la cine… au luat plasă, fiind ameţiţi cu promisiuni de 1Decembrie!!! Cert este că majoritatea celor avansaţi, cât şi cei care aşteaptă o jenantă recompensă politică, nu îndeplinesc, în primul rând norma “de onoare”. Ruşine!

 7. ioan oltean says:

  Se spune ca si acel pdlist de Bistrita a fost facut colonel in rezerva. Cei care au avut contact cu CMJ Bistrita afirma ca pe fisa acestui domn scrie mare si clar : INAPT PACE SI RAZBOI CU SCOATERE DIN EVIDENTA. Adica acum 30 de ani a fost damblagiu si acum i-a trecut??

 8. dezamagitul says:

  @Stelian P.: cam dur, cam taios, dar adevarat. Cu o singura precizare: razboaiele le-au dus militarii, cu greutatile si jertfele inerente, compromisurile le-au facut politicienii! Personal consider calitatea de militar (chiar in rezerva!) incompatibila cu cea de politician. Profilul psihomoral al unuia este radical diferit de profilul celui de-al doilea. Cei care reusesc sa “se infiltreze” in tagma politica, se dezic de statutul lor de-o viata. Asta daca au TRAIT ca militari si nu au MIMAT!

 9. Stelian P. says:

  dezamagitul
  Sunt de acord punct cu punct.

 10. genistul says:

  militarii de cariere au dreptul sa poarte uniforma militara conform legii dupa iesirea la pensie,adica f multi nu au acest drept,cum de au intrusii dreptul de a purta uniforma militara?ei reprezinta armata?ei stiu ce esta armata?E JIGNITOR,NIMENI NU SE REVOLTA,SE LE DEA GRADE CU CARUTA DAR SA NU POARTE UNIFORMA MILITARA

 11. un militar says:

  Neculai Ontanu – CV
  Activitate profesionala: 1968 – 1995 – Muncitor, maistru principal constructor – în domeniul constructiilor, mai precis al constructiilor de locuinte.
  1995 -1996 – Expert parlamentar la Camera Deputatilor
  1996 – 2000 – Consilier General în Consiliul General al Municipiului Bucuresti;
  2000 – în prezent – Primar al Sectorului 2, Bucuresti.
  Situatia Militara: 1970-1971 – stagiu militar – Regimentul 1 Artilerie, UM Artilerie nr 01217 – Slatina
  General maior în rezerva – Ministerul Apararii Nationale
  Din soldat la general, 99% dintre militari nici nu se gandesc la asa grad, dar daca este la oferta, “simbolic” dupa cum spune insusi tatuca, sa ne dea la toti!

 12. nelu asistatu says:

  Daca dl. Oprea, ministrul Armatei, nu are stagiul complet in Armata(asa grait-a pe ecran un secretar de stat, Oancea mi se pare, si el cu stagiu incomplet) cum de a ajuns general cu patru stele? Stiam ca pentru asa ceva trebuie sa parcurgi niste etape. Dumnealui le-a ars. Cu ce le-a ars?

 13. MUSCELEANU says:

  Pentru lucius: UNPR reprezinta interesele “marete” ale “portdrapelului” rezervistilor romani asa cum reiese din nesfarsitele pupincurisme ale presedintelui ANCMRR. Cel mai militar dintre militari “marele general “roaba” ontanu sub directa si nepretuita indrumare a “izmenarului sef”au distrus si minimul respect ce ar trebui sa se aiba in ROMANICA fata de haina si gradele militare ca insemne ale unui stat modern. De fapt ANCMRR s-a infiintat la ordinul gl.Stanculescu, ca o contrapunere fata de CADA.Acesta si-a chemat,in biroul sau ministerial, vechiul coleg si camarad Gl.Popescu caruia i-a dat o lista cu cei care trebuie sa infiinteze “continuatoarea traditiilor”, le-a dat si hartiile gata facute iar “juristul” s-a ocupat de restul. Prin minciuna, slugarnicie si gudurare politica pe langa cei de la putere ANCMRR a devenit unealta de denigrare, dezbinare si dezinformare a “REZERVEI ARMATEI”. Voi reveni cu alte dete. Il rog insa pe “gl” Mihai Mihail, martor ca si mine la “nasterea” struto-camilei sa ma contrazica . P.S. Am o mica intrebare si pentru politrucul dogaru : daca esti cu adevarat sincer spune in ce borou si in prezenta cui s-a “clocit” infiintarea sindicatului disponibilizatilor(din care armata?)