Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Urmări ale cazului de spionaj de la Divizia 1

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală – au dispus, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind pe inculpaţii ACHIM FLORICEL şi ZIKOLOV PETER MARINOV, începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii PETRIŞOR DRAGOŞ, BABA MIHAI-OVIDIU, FERCHELUC MIHAI, LUPU COSTICĂ, MÂNDROIU ADRIAN şi MUNTEANU COSTEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în păstrarea secretului de stat prevăzută de art. 252 din Codul Penal.

În sarcina celor 6 ofiţeri din cadrul Diviziei I Infanterie „Dacica” s-a reţinut încălcarea, din culpă, prin nerespectarea îndatoririlor de serviciu, a reglementărilor legale în materia protecţiei informaţiilor clasificate.

sursa: Biroul pentru Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Urmări ale cazului de spionaj de la Divizia 1”

  1. Ando says:

    Si iata un motiv ca militarilor sa le fie taiat sporul de confidentialitate pentru a indeplini planul la reduceri al premierului!