Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Urmează să se desfășoare exercițiul multinațional “Blonde Avalanche ROU 2012″

În perioada 17-21 septembrie se va desfășura exercițiul multinațional “Blonde Avalanche ROU 2012″, găzduit anul acesta, de  țara noastră.

Exercițiul este concretizarea unei inițiative regionale ce vizează formarea unui batalion multinațional de geniu, în scopul participării la operațiuni multinaționale de menținere a păcii și umanitare, cât și pentru limitarea și înlăturarea efectelor unor calamități din zona bazinului râului Tisa.

Semnatarele acestei inițiative regionale sunt cele patru state pe a căror teritorii se află bazinul Tisei: Ungaria, România, Slovacia și Ucraina.

La începutul lui 2012, la Budapesta, a avut loc ceremonia de predare-primire a președinției Grupului Director “Tisa”. România a preluat de la Ungaria, exercitarea -timp de un an – a conducerii acestei inițiative de cooperare militară regională.

România va participa cu efective pentru executarea exercițiului de tip LIVEX si totodata, celelalte natiuni vor participa cu structuri în cadrul exercitiului de simulare CAX. Obiectivele operaționale urmărite sunt:
– interventia de urgenta pentru salvarea de vieți omenești și salvarea bunurilor materiale aflate în zonele calamitate,
– acordarea de asistență persoanelor sinistrate,
– lichidarea urmărilor inundațiilor, cataclismelor naturale și catastrofelor ecologice.

Comandantul Brigăzii 10 Geniu Brăila, col. dr.  Mircea Vladu a precizat pentru InfoBrăila faptul că echipele de geniu ce vor participa la acest exercițiu de simulare fac antrenamente intense pe brațul Arapu al Dunării la poligonul de instrucție.

Sursa: InfoBrăila

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.