Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

USAF îşi reduce efectivele

În urma  programului de redimensionare a capacităţilor şi de pregătire pentru confruntări armate viitoare, Pentagonul a comunicat planul detaliat de reducerea a efectivelor forţelor sale aeriene (USAF) cu 10.000 de membri.
Mai mult de jumătate din această reducere de efective,  avioane şi alte echipamente, se va face din cadrul Gărzii Naţionale Aeriene (Air National Guard) constituită, în principal, din civili aflaţi sub comanda guvernatorilor de state, dar care pot fi mobilizaţi de armata SUA în caz de război.

În schimb, efectivele active USAF vor fi reduse cu numai 900 de membri, liderii structurii avertizând că orice reducere suplimentară de efective va afecta capacitatea sa operaţională de a răspunde la mai multe crize simultan.

Planul prezentat mai prevede şi renunţarea la unele avioane şi relocarea altora către alte baze militare.

sursa: AGERPRES


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “USAF îşi reduce efectivele”

  1. george says:

    Deci SUA va avea spre vanzare aparate SH frecate excelent de cei din garda nationala.Aviz amatorilor.