Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Va ataca Israelul Iranul?

General Locotenentul Gaby Ashkenazi, Şeful Statului Major General al armatei israeliene, a discutat, în cadrul vizitei efectuate în SUA la începutul săptămânii, problema programului nuclear iranian. Se pare că acesta ar fi prezentat informaţii inedite cu privire la centrala nucleară de la Arak, specializată în producerea de apă grea, potrivit postului de radio Kol Israel, preluat de Animanews.

Referitor la acelaşi subiect, postul de televiziune iranian PressTV precizează că Generalul Gaby Ashkenazi a solicitat în cursul vizitei sale să fie primit de preşedintele Barack Obama şi de omologul său, amiralul Mike Mullen, dar că “solicitarea sa a fost respinsă”.
Totuşi, Ashkenazi s-a întâlnit pe 16 martie cu Secretarul de stat Hillary Clinton şi cu Emisarul american pentru Orientul Mijlociu, Dennis Ross. Ashkenazi a declarat că “Israelul nu acceptă nuclearizarea Iranului şi că un atac asupra instalaţiilor nucleare ale acestui stat este o posibilitate concretă”.

PressTV precizează că Şeful Statului Major general israelian ar fi declarat, de asemenea, că a primit sarcina de a întocmi planuri operative în vederea atacării obiectivelor nucleare iraniene.

Sursa: Animanews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Va ataca Israelul Iranul?”

 1. DE CE BAL says:

  PressTV are misiunea de a provoca reactii oficiale, dezirabil publice, la Pentagon.
  Afirmatia “solicitarea sa a fost respinsa” este de tot hazul.
  Programul unui demnitar militar strain care trece Oceanul este gandit, aprobat si comunicat ambelor parti cu suficient timp inainte.
  Seful Statului Major General al armatei israeliene nu poate fi confundat cu omologul dintr-o tara africana, care trece prin Paris si isi incearca sansa proprie la…bastonul de maresal al propriei tari.
  Deruta mare la Teheran!