Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Va creşte cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, văduvelor de război şi celor răniţi în război

Potrivit Cotidianul online, cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, văduvelor de război şi celor răniţi în război în afara serviciului ordonat va fi majorat de la 135 la 150 de lei.
Cei 20 de lei în plus sunt prevăzuţi într-un proiect de hotărâre de guvern, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, banii fiind destinaţi acoperirii unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

Decizia de majorare a fost luată de Guvern din cauza dispariţiei, într-un singur an, a 4.379 de beneficiari ai acestui ajutor.

“Având în vedere dificultăţile cu care se confruntă această categorie de populaţie, prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune majorarea ajutorului anual, de la 135 lei la 150 lei, în raport cu fondurile alocate în anul 2010 în bugetele ministerelor şi instituţiilor administraţiei publice centrale care asigură plata acestui drept. Majorarea la 150 lei propusă ţine cont de diminuarea numărului de beneficiari de la an la an. Astfel, dacă în anul 2009 era un număr de 66.291, în 2010 acesta a scăzut la 61.912 persoane”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Din cele 61.912 persoane rămase în evidenţe, 57.125 sunt plătite de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, 3.464 persoane, de Ministerul Apărării Naţionale, 1.321, de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi două persoane plătite de Serviciul Român de Informaţii.
Sumele destinate plăţii acestui ajutor anual vor fi suportate din bugetele alocate Ministerului Muncii, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei ţi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii pe anul 2010.

Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii se efectuează de către Casele judeţene de pensii, respectiv Casa de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale a Municipiului Bucureşti.

Sursa: Cotidianul online

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.