Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Va fi o misiune a OSCE în Ucraina?

Reprezentanţi din cincisprezece ţări-membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) urmează să participe la o misiune de observatori militari în Ucraina, potrivit AFP, citată de AGERPRES.

Nu s-a precizat însă data când vor fi trimişi observatorii militari şi nici numărul lor.

Ucraina a cerut trimiterea unei astfel de misiuni de la 5 la 12 martie, a precizat la rândul său OSCE,

“Sunt observatori militari, dar neînarmaţi. Nu merg în calitate de militari’, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a OSCE la Viena.
Fiecare ţară care se oferă voluntară pentru a participa la acest tip de misiune poate trimite până la doi observatori militari, ceea ce permite deplasarea unui număr de până la 30 de observatori în Ucraina.

OSCE precizează că acest tip de misiune are loc frecvent.

“Au avut loc aproape 90 de misiuni de acest fel în cursul ultimilor 15 ani. Acest lucru se face cu regularitate”, a precizat purtătoarea de cuvânt citată.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Va fi o misiune a OSCE în Ucraina?”

 1. @ Karadeniz
  Fa clarificarile necesare .
  Deranjeaza opiniile mele anti sovietice si anti udemeriste ?
  Cu ce ating demnitatea….sau lipsa ta de demnitate nationale.

 2. Lupus says:

  Precedentul l-au creat nemtii si americanii in fosta Jugoslavia. Atunci Adrian Nastase a condamnat agresiunea si a atras atentia ca din acel moment organismele internationale, ONU, Consiliul de Securitate, au fost discreditate. A avertizat ca oricand se vor gasi motive de interventie pentru protejarea minoritatilor. Poate si de aceea este acum la inchisoare.
  Isi inchipuia cineva ca nu va profita Putin de precedentul jugoslav, in special de precedentul Kosovo?

 3. Andy Extra says:

  Papagalilor

 4. ogiga says:

  Bai Lupus, Nastase 4 case, este la puscarie ca a furat.

 5. rene says:

  Esti prost cu spume !