Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Va urma Siria?

Senatorul american John McCain, cel care a candidat la preşedinţia SUA,  a declarat că “o acţiune militară a NATO pentru protejarea civililor sirieni ar putea fi luată în considerare după încheierea campaniei din Libia”, potrivit Associated Press.

“Acum că operaţiunile militare din Libia se încheie, atenţia s-ar putea muta asupra operaţiunilor militare ce ar putea fi avute în vedere pentru a proteja civilii sirieni (…) Regimul Assad nu poate să îşi imagineze că va scăpa cu crima în masă. Gaddafi a făcut la fel şi l-a costat totul”, a declarat senatorul american.

McCain nu a explicat dacă se referă strict la o intervenţie NATO sau este luată în considerare şi o campanie militară a Statelor Unite împotriva regimului lui Bashar al-Assad, cel care de şapte luni se luptă cu opoziţia şi protestatarii.

Conform ONU, cel puţin 3.000 de persoane au murit în urma ciocnirilor dintre forţele armate ale regimului lui Bashar al-Assad şi protestatari.

Statele Unite nu consideră oportună acum o nouă campanie militară în Siria, un aliat important al Iranului, aflat la graniţa cu Israelul.

Sursa: Associated Press

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.