Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Val de violenţe în Irak

Mai multe explozii datorate unor atacuri teroriste au avut loc în Irak, luni şi marţi, 20 de persoane fiind ucise şi alte 50 rănite.

Baquba (100 km nord-est de Bagdad): atac soldat cu 5 morţi şi cel puţin 20 de răniţi, potrivit unor surse medicale şi serviciilor de securitate irakiene.

Ramadi (100 km vest de Bagdad) – capitala provinciei sunite Al-Anbar: un kamikaze a detonat o maşină în apropierea unui baraj controlat de poliţie şi armată, la intrarea în oraş. 4 poliţişti şi 4 civili au fost ucişi, în timp ce 15 persoane au fost rănite.

Karbala – oraşului sfânt şiit (150 km sud de Bagdad): explozia unei bombe plasate la un microbuz s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi cinci răniţi.

Sadr City, cartierul şiit din nordul Bagdadului: un civil a fost ucis şi trei persoane au fost rănite, între care doi soldaţi, în explozia unui vehicul capcană.

Al-Qahira cartier din sudul Bagdadului: explozia unui vehicul capcană a ucis o persoană şi a rănit alte opt.

Kirkuk (240 km nord de Bagdad): doi copii, în vârstă de 14 şi 9 ani, au fost ucişi de un dispozitiv explozibil, descoperit în apropierea casei lor, cu care cei doi copii se jucau.

Potrivit datelor furnziate de Ministerele Apărării, de Interne şi Sănătăţii, 393 de civili, 48 de poliţişti şi 15 soldaţi au fost ucişi în violenţe în luna august şi 1.741 persoane au fost rănite.

sursa: Press TV

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Val de violenţe în Irak”