Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vameşi europeni la frontierele româneşti?

Recent, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan RUS, a avut la sediul MAI, o întâlnire de lucru cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului francez, condusă de Simon Sutour, preşedintele Comisiei.
Principalele subiecte aflate pe agenda discuţiilor au fost: extinderea Spaţiului Schengen, cooperarea la frontiera externă a UE, precum şi reinserţia socială a romilor.

Potrivit unui comunicat al MAI, referitor la aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Ioan Rus a menţionat că partea română a implementat toate proiectele pentru securizarea frontierei externe, România îndeplinind în acest moment toate criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

În context, ministrul a mulţumit pentru sprijinul acordat de experţii francezi detaşaţi în cadrul Poliţiei de Frontieră din România, măsură ce a avut ca obiectiv întărirea cooperării şi sporirea încrederii reciproce.

Totodată, a fost luată în discuţie posibilitatea creării unor structuri comune formate din specialişti pe probleme de frontieră din state membre, care să funcţioneze în punctele de trecere a frontierelor externe ale UE.

Această măsură este de natură să elimine eventualele suspiciuni de corupţie din partea oricărui stat membru al UE permiţând, totodată, o mai mare competitivitate şi responsabilizare în materie.

Sursa: comunicat al MAI

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.