Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“VECTORUL 09″ – exerciţiu la Marea Neagră

În intervalul 25-29 mai a.c., 15 nave militare, două elicoptere din Forţele Navale şi un avion din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene participă la exerciţiul cu trupe “VECTORUL 09″.
În cadrul exerciţiului, vor avea loc lansări de rachete antinavă de la bordul unei nave purtătoare de rachete şi a unei instalaţii mobile de lansare de pe  ţărm.

Fregatele, corvetele, dragoarele maritime şi vedetele torpiloare participante la exerciţiu vor executa trageri cu armamentul de artilerie de la bord şi lansări de bombe antisubmarin.

Pentru lansarea de rachete, zona de siguranţă va fi supravegheată de 13 nave militare din subordinea Statului Major al Forţelor Navale. Supravegerea aeriană a raionului de lansare va fi executată pentru prima dată cu elicoptere Puma Naval din Grupul de Elicoptere al Forţelor Navale.

Nava purtătoare de rachete face parte din clasa TARANTUL şi are posibilitatea de a lansa, fără a se întoarce la chei, patru rachete navă-navă.

Nava are următoarele caracteristici: deplasament-455 t; dimensiuni (metri: lungime x lăţime x pescaj)- 56,1 x 11,5 x 3,58m; propulsie- 2 turbine cu gaz, 16,016 CP (11,77 MW); viteză- 45 noduri; echipaj- 60 militari; armament- 4 rachete SS-N-2C Styx, 1 tun AK-176 (cal.76mm) şi 2 tunuri Ak-630M (cal.30mm).

După lansare, rachetele se autodirijează până la impactul cu ţinta.

Sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.