Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Verificarea modului în care se face selecţia militarilor ce pleacă în Afganistan

Corpul de control şi inspecţie şi Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor din M.Ap.N., la solicitarea ministrului Apărării naţionale au efectuat “verificarea unor posibile nereguli în organizarea şi desfăşurarea selecţiei militarilor pentru încadrarea detaşamentelor ce vor fi dislocate în teatrul de Operaţii din Afganistan în perioada următoare”.
“În urma cercetărilor, din totalul celor peste 850 de militari chestionaţi, niciun militar nu a afirmat ca i-ar fi fost solicitate sau că a oferit foloase necuvenite, sub formă de sume băneşti sau diverse cadouri ori avantaje” se arată într-un comunicat al MApN.

Totodată, în comunicat se menţionează faptul că “18 militari au formulat observaţii şi sesizări privind unele aspecte tehnice ale derulării selecţiei”.

Prin urmare, “fiecare din aceste cazuri a fost analizat punctual, a fost soluţionat şi comunicat celor interesaţi, neinfluenţând, însă, rezultatele procesului de selecţie deja încheiat”.

Pe baza concluziilor rezultate, “ministrul Apărării naţionale a dispus ca, pe viitor, în procesul de selecţie să fie prezent şi un reprezentant al Statului Major General”.

În vederea îmbunătăţirii comunicării dintre diferite eşaloane şi comisiile de selecţie, pe de o parte, şi militarii participanţi la selecţie, pe de altă parte, pentru o mai bună înţelegere a “criteriilor, baremelor şi standardelor de selecţie”, Duşa consideră necesară elaborarea unor noi măsuri.

“Ministrul Duşa a luat în calcul şi unele măsuri de îmbunătăţire a comunicării dintre diferite eşaloane şi comisiile de selecţie, pe de o parte, şi militarii participanţi la selecţie, pe de altă parte, în sensul unei mai bune explicări a criteriilor, baremelor şi standardelor de selecţie”, se arată în încheierea comunicatului.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Verificarea modului în care se face selecţia militarilor ce pleacă în Afganistan”

  1. Balcifer says:

    ..mai bine si mai tarziu ,decat niciodata!!!

  2. Da Da s-o credem noi ...... says:

    Cine crede o iota din din comunicatul M.Ap.N., se inseala amarnic. Niciun militar nu a afirmat ca i s-a cerut sau a dat spaga. Pai eu stiu ca daca ar afirma, viitorul lui si implicit al familiei ar fi cosmarul. Abureli pt. necunoscatori. Masura cu reprezentantul SMG, apa de ploaie, bine ca nu vor fi numiti mai multi, intrucat numarul beneficiarilor ar fi mai mare iar contribuabili ar fi putin dezorientati.

  3. gheo says:

    Cata prostie in … “verificarea corpului de control a … “, pai, … “smecheriile pot fi dovedite doar cu … camere ascunse …”, tot prostul stie ce si cum se “primeste, distribuie si … redistribuie” … mita … plecarii … pentru “un ban in plus” intro tara corupta aproape pana-n maduva oaselor !, de … ras … corpul de control al … pentru “ochii si urechile prostilor” …