Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Veşti bune pentru absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ

Veşti bune pentru absolvenţii instituţiilor militare. La finalul şedinţei de guvern din 23 august 2012, premierul Victor Ponta a declarat că au fost găsite soluţii şi pentru angajarea absolvenţilor din 2012 ai academiilor militare, precum şi pentru cei ai Academiei de Poliţie, promoţia 2011, care aveau posturile blocate.

“Am asigurat, de asemenea, şi putem asigura angajarea, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a celorlalte structuri militarizate a absolvenţilor nu doar pe anul 2012, dar în cazul Ministerului Administraţiei şi Internelor, absolvenţii din 2011 aveau posturile blocate şi nu fuseseră angajaţi, deci am reuşit să asigurăm promoţiile de la academiile militare să poată fi integrate în aceste ministere”, a spus Ponta în cadrul conferinţei de presă.

Sursa: comunicat de presă al Guvernului

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Veşti bune pentru absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ”

 1. micutzul says:

  Nu Ponta este vinovatul pentru aceste sicane facute absolventilor.
  Toata lumea stie ca o promotie incepe studiile intr/un numar planificat si calculat cu atentie iar planificare personalului in armata este facuta pe multi ani inainte. Chestia ca sa gasim locuri pentru absolventi sunt sigur ca a aparut dupa ce mari ganditori au adus bugetul armatei pe chituci. Doar solde si misiuni in strainatate.
  Nu cred ca americanii primesc la Anapolis tineri pentru pregatire si apoi le spune mergeti acasa si va chemam noi.
  Vai si amar !

 2. Schwartzkopff says:

  atatea cuvinte irosite… spune clar: Base e de vina!! :)

 3. Dar says:

  @/Schwartzkopff – cunosti ceva despre acest ,,poet” Schwartzkopff ?? Daca Da -CE??
  -

 4. Uomo says:

  Managementul resurselor umane la nivelul instituţiilor publice militarizate îşi arată roadele ! Cât mai mulţi studenţi şi elevi militari pentru a păstra catedre şi cadre cu funcţii babane ! O altă cauza a fost filiera indirectă (rude, nepoţi, veri, cunoscuţi etc ) ! Atâta timp cât din vocabularul militar, implicit a celor de la resurse, sunt scose două cuvinte ca eficienţă şi eficacitate , nu trebuie să ne facem iluzii că lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal în viitorul apropiat !

 5. Schwartzkopff says:

  Eu cred ca tu esti un subofiter (tot respectul pentru subofiterii care isi cunosc limitele) cu pensie de colonel… hai recunoaste. Termina cu provocarile si posteaza in topic (adica ideile tale – daca le ai – scrise aici trebuie sa fie legate de subiectul articolului).

 6. vasile says:

  A MAI FOST MASURA RADIERII DIN STATELE DE ORGANIZARE A FUNCTIILOR NEOCUPATE , CA MASURA A REFORMEI , POSTURI CARE ERAU MENITE A FI OCUPATE DE ABSOLVENTII INVATAMINTULUI MILITAR , DEOARECE ACESTIA AU CONTRACT SI STATUL ESTE OBLIGAT SA LE ASIGURE FUNCTII. DAR DE UNDE ATATA GANDIRE CAND “REFORMA” PDL, ESTE SA SE TAIE DE ORIUNDE , NUMAI DE LA EI NU. DISTRUGEM POPORUL DAR PROTEJAM CONDUCATORUL -ASTA E DEVIZA IN COLONIA ROMANIA.

 7. dodo says:

  nu are legatura! e vorba doar de bani,bani care au fost luati de actuala guvernare pentru a-si achita promisiunile populiste.desigur ,nu zic sa nu le respecte,dar sa sacrifici cei mai nevinovati cetateni pentru asta ,nu e bine,se gaseau alte solutii;iar daca nu le gaseau ,nu aveau ce cauta la guvernare.
  se mai aude ca de fapt au luat banii promotiilor ca sa poata plati salariile compensatorii si ajutoarele pentru cei 30 de generali si colonei de care vor sa scape dar care nu vor sa iasa fara plati compensatorii…
  rusine !

 8. vasile says:

  Din când în când mai moare câte un erou
  De Marin Neacsu
  Fără a intenționa să fac din subiect unul politic, fără a da vina pe un partid sau președinte pe altul, nu pot să nu constat că în ultimul timp armata a devenit în mintea multor oameni de diverse categorii, fie un obiect al urii și invidiei, fie al persiflării, fie al bătăii de joc fie al promovării politice si foloaselor. Politicieni, oameni de afaceri, primari, prefecți, șefi de sindicat sau asociații chiar militare ajunși ofițeri pe ușa din spate, toți se înghesuie care mai de care să obțină un profit fără să îi intereseze că prin faptele lor coboară haina militară la nivelul preșului din fața ușii.
  Listele cu promovările lui Oprea au adus haina militară la valoarea unei trese sau cocarde puse pe piept la diferite ocazii festive. Toți ”bărbații” mari ai țării, formatori de opinie, politicieni, procurori, clienți sau prieteni de familie ai celor care împărțeau gradele precum fotbaliștii străini guma de mestecat când veneau în România, se voiau ofițeri, pentru că nu e așa, asta îi făcea mai ”adevărați”. După apariția listelor, unii au spus că habar nu au avut că au fost avansați alții că nu e nici o problemă, gradul este onorific, nu îi oferă nici un câștig, dar toți uită că haina militară și gradul militar se obțin totuși în mod normal prin efort, printr-o pregătire de specialitate, dar în primul rând prin dorința și calitatea de a fi militar.
  A fi militar nu înseamnă numai să îmbraci o uniformă, să pui o tresă pe umăr ci a gândi și a simți ca un militar. Nimeni nu poate înțelege ce simte un militar educat și pregătit într-o școală militară atunci când vede cum alții își bat joc ”onorific” de meseria sa, pentru că armata este o meserie înainte de a fi o jucărie a celor care se plictisesc de meseriile lor. Cum s-ar simți un profesor, unul adevărat, cu har și dragoste de meserie, dacă ministrul învățământului ar da grade didactice și ar face profesori universitari așa la plezneală, onorific? Titluri de doctori se mai dau, și lumea face scandal, cere demisii, cere pedepse, unii chiar pușcărie, pentru cei care au obținut titlu de doctor prin plagiat spunând că e furt și furtul indiferent de valoare se pedepsește penal. De acord, dar atunci de ce nu se consideră furt și plagiat și obținerea sau acordarea gradului militar ”onorific”, pentru că este vorba de acordarea unei calități, de militar, unui individ care habar nu are ce înseamnă meseria respectivă. De ce opinia publică, societatea civilă nu reacționează la fel, de ce nu se formează comisii de verificare a modului în care au fost obținute gradele și apoi să se trimită în instanță toate cazurile de obținere a gradelor militare, fie activ fie în rezervă, prin fraudă ? De ce populația civilă nu apără și dreptul militarilor la onoare și demnitate, la respect privind meseria armelor și acceptă această bătaie de joc amestecând de-a valma militarii de profesie cu purtătorii ilegali de uniformă, cu plagiatorii de grade militare?
  Ce trebuie să se întâmple ca societatea să realizeze că armata nu înseamnă numai uniformă, nu înseamnă numai parade, sau un salariu ceva mai ridicat decât al majorității bugetarilor –din ce în ce mai puțini- dar insuficient pentru privațiunile și riscurile cărora se supun? Armata nu mai înseamnă de mult o categorie privilegiată, nu mai înseamnă de mult un post sigur,nu mai înseamnă de mult o pensie bună și o bătrânețe liniștită, nu mai înseamnă de mult nici măcar o pensie pentru că ne prăvălim prea devreme în țărâna din care ne-am ridicat. Toți știu asta, inclusiv cei care nu își mai lasă copii să meargă în armată, inclusiv cei care nu au fost repartizați din promoție, pentru că nu au fost fonduri, inclusiv cei care văd cum se moare prin teatrele de operații în interesul unor președinți care vor să își păstreze scaunul pe sângele vărsat de copii celor pe care îi forțează să părăsească sistemul pe cale naturală, câte 300 pe lună. Și cu toate asta bătaia de joc continuă, privirile piezișe către armată se aruncă, dar toți uită că armata nu înseamnă poate nimic din toate astea, pe lângă ceva ce nu îți dă nici președintele, nici ministrul și nici parlamentul: un sentiment special, o datorie de onoare, pe care nu o poți primi prin fraudă, și care nu pot fi răsplătite nici cu medalii, nici cu grade, nici cu prime, sentimentul datoriei, onoarea sacrificiului suprem, fiorii pe care îi simți când juri să nu precupețești nici sângele nici viața pentru îndeplinirea datoriei. Foarte puțini mai știu ce înseamnă a precupeți, dar foarte mulți au devenit precupeți ai gradelor și onorurilor militare obținute prin copy-paste.
  Nici un militar de carieră, nici un militar care a gândit măcar odată în viață că are sânge kaki în vene, nu caută astfel de beneficii pentru că marea sa satisfacție și bucurie, onoarea sa, bunul cel mai de preț, îl reprezintă educația militară care printre altele îi cere să se jertfească pentru alții, să dea dovada sacrificiului suprem, viața sa, pentru a salva viețile altora sentiment și gând cu care pleacă în viață odată cu depunerea Jurământului Militar. Această onoare nu o va lua nimeni militarilor adevărați și asta face diferența între precupeții de grade și adevărații militari. Din când în când trebuie să mai moară câte un militar, câte un pilot, câte un erou, pentru ca lumea să vadă diferența dintre un Turcescu sau Onțanu (ca să folosesc cele mai cunoscute și mediatizate nume de precupeți) și un militar de carieră. Din când în când câte un militar mai cade din ceruri pentru a se ridica la cer pentru că atunci când îi apare în față o situație de viață și de moarte, și prin minte îi trece Jurământul Militar, EL MILITARUL SPRE DEOSEBIRE DE OMUL POLITIC, NU ÎȘI POATE PERMITE SĂ SPUNA : AM FOST POATE BEAT, CÂND AM JURAT. Fie și măcar numai pentru asta, militarii adevărați trebuie respectați.
  Ministrul Oprea cel care pentru ”stabilitatea țării” a făcut și face în continuare, pe rând pact cu toate partidele care vin la putere, făcând din gradele sale simbolul trădării, a înființat o medalie, un ordin numit ”Onoarea Armatei Române”pe care l-a împrăștiat cu larghețe pe piepturile tuturor prietenilor sau șefilor de partid și guvernare. Acel ordin nu reprezintă onoarea, ci dezonoarea armatei române și cer actualului ministru, domnului Dobrițoiu să îl desființeze sau blocheze cumva. Militarii de carieră nu vor accepta niciodată rușinea de a intra în aceeași categorie cu cei cărora domnul Oprea le-a conferit prin fraudă acel ordin făcând din ei plagiatorii gradului militar și ai onoarei militare.
  Domnule ministru Dobrițoiu, vă propun să cereți sau propuneți înființarea unui nou ordin, care să reprezinte cu adevărat simbolul onoarei militare și acest ordin să se numească simplu, ”Ordinul Comandor Aurelian Cojocaru” pentru fapte de bravură și spirit de sacrificiu. Iar condițiile de acordare a acestui ordin să fie astfel stabilite încât să nu aibă acces la ele decât cei care merită cu adevărat și fac dovada curajului, devotamentului față de semeni, spiritului de sacrificiu și datoriei. Acest ordin ar fi respectat și nimeni nu va îndrăzni să îl confere unor vânduți pentru merite de partid, fără a înfrunta furia militarilor adevărați.
  De ce trebuie să mai moară din când în când cate un om, ca să ne reamintim ce înseamnă haina militară? De ce uităm așa de repede, după ce am îngropat un om, că acolo se află un simbol care nu trebuie uitat niciodată? Comandor Aurelian Cojocaru, înainte de onorurile oficiale ai respectul și dragostea adevăraților militari!

 9. C-TIN says:

  Dca faci comparatie intre un subofiter care a intrat in scoala militara in anul 1975 si un ,,colonel,, care s-a angajat dupa 1990 in armata, stim noi cum, atunci se poate sa ai dreptate. La o vechime egala, scorul este altul si este unul dovedit!

 10. gigi says:

  singurul comentariu cat de cat la subiect..restul bat campii!!

 11. gigi says:

  ma refer la cel al lui UOMO