Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Veşti bune pentru pasionaţii de deocoraţii. Preşedinţia va cheltui 1 milion de euro pentru ordine şi medalii

Potrivit MEDIAFAX, care citează un anunţ de pe site-ul oficial de licitaţii electronice, e-licitatie, Preşedinţia României a încheiat contract cadru pentru cumpărarea de ordine, medalii si semne onorifice, cu o valoare totală de 4,6 milioane de lei, suma fiind la jumătate faţă de cea menţionată în anunţul de participare aferent achiziţiei.

Valoarea totală a acordului-cadru este de 4.602.846,52 de lei, în această sumă fiind inclusă şi TVA şi a fost atribuit la 25 ianuarie.

Documentaţia aferentă anunţului publicat la acel moment prezenta şi cantităţile minime şi maxime pentru diferitele tipuri de medalii care vor face obiectul contractului.

Astfel, pentru perioada 2012-2015 se au în vedere, pentru Ordinul Naţional “Steaua României”, minimum 292 de bucăţi şi maximum 344 de bucăţi. Tot astfel, pentru Ordinul Naţional “Serviciul Credincios”, cantităţile minime sunt de 365, iar cele maxime de 442. Pentru Ordinul Naţional pentru Merit, cantităţile sunt minimum 344 şi maximum 431. Pentru Medalia Naţională Serviciul Credincios cantităţile minime sunt de 192 de bucăţi, iar cele maxime de 240. Cantităţile pentru Medalia Naţională Pentru Merit sunt 92 pentru minimum şi 110 maximum.

Ordinul Meritul Cultural este solicitat în minimum 264 de bucăţi şi în maximum 316, Ordinul Meritul Diplomatic în minimum 80 de bucăţi şi maximum 105, Ordinul Meritul pentru Învăţământ în minimum 56 minim şi maximum 95.

Pentru Ordinul Meritul Sanitar se iau în calcul minim 156 de bucăţi şi maximum 192, iar pentru Medalia Meritul Sanitar, minimum 12 şi maximum 20.

Ordinul Virtutea Militară va fi comandat în minimum 580 şi maximum 806 de bucăţi, Virtutea Aeronautică în minimum 79 şi maximum 116, Virtutea Maritimă în minimum 98 şi maximum 133, Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în minimum 322 şi maximum 375, iar Medalia Virtutea Militară în minimum 60 şi maximum 90.

Pe de altă parte, cantităţile pentru Medalia Virtutea Aeronautică sunt de minimum 68 şi maximum 100, pentru Medalia Virtutea Maritimă – minimum 128 şi maximum 170, Medalia Bărbăţie şi Credinţă – minimum 240 şi 280, Semnul Onorific În Serviciul Patriei pentru Ofiţeri – minimum 9.000 şi maximum 9.600, iar Semnul Onorific În Serviciul Patriei pentru Subofiţeri – minimum 21.000 şi maximum 21.400.

Ţinând cont că Guvernul a cumulat alegerile locale cu cele parlamentare pentru a face o economie de 20 de milioane de euro, suma alocată de Preşedinţie este firească în contextul crizei economice şi austerităţii propuse de actuala putere.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Veşti bune pentru pasionaţii de deocoraţii. Preşedinţia va cheltui 1 milion de euro pentru ordine şi medalii”

 1. arti78 says:

  Uneperisti, pregatiti-va piepturile !

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  BASESCU VA DECORA PE GENERALUL DAN VOICULESCU…IN ACEIASI CELULA !

  BOMBA BOMBELOR ! ( VIDEO ) BANII LUI CEAUSESCU AU FOST GASITI ! DOSARUL CRIMINAL SI DE TERORISM DAN VOICULESCU REMIS CATRE INTERPOL ! BASESCU VOICULESCU IN ACEIASI CELULA !
  In cel mai scurt timp pe site-ul ROBERT HORVATH DEVA BLOG…… un video absolut senzational. El documenteaza vizual urmatoarele subiecte :

  VIDEO :

  – CINEASTUL ROBERT HORVATH REMITE CENTRULUI INTERPOL DELA
  ONU NEW YORK, DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM DAN VOICULESCU.
  BANII LUI CEAUSESCU AU FOST GASITI !

  – STATUL AMERICAN PREIA PRIN HOTARIRE JUDECATORICEASCA CLADIREA
  DIPLOMATICA A ROMANIEI LA NEW YORK. CLADIREA DE 16 ETAJE PLINA DE SOBOLANI A DEVENIT UN PERICOL TOXIC PENTRU CARTIERUL DIPLOMATIC ONU !

  – EXPOZITIA ICR NY CARE A CREIAT SCANDALUL SCANDALUL CU ACELASI
  NUME RAMANE DESCHISA SI AZI DUPA 3 ANI DE ZILE

  -R.H DENUNTA REPRESIUNEA BASESCU DIN PIATA UNIVERSITATII.
  CONTACTACTAND AMNESTY INTERNATIONAL !

  – GREVA FOAMEI IN APARAREA OFITERULUI EROU ALEXANDRU GHEORGHE
  SI DE SOLIDARITATE CU PIATA UNIVERSITATII.

  – ROBERT HORVATH ANUNTA UN PROGRAM TV DIN NEW YORK
  MANIPULAREA OPINIEI PUBLICE DE CATRE SERVICIILE BASESCU
  VA LUA SFARSIT

  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 3. mos craciun says:

  Medalia “barbatie” se confera lui emil cioc !!!