Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Veşti despre pensii

Pensiile a 234.000 de români vor fi mărite, până la sfârşitul lunii martie. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi premierul Victor Ponta.

Astfel, pentru persoanele care s-au pensionat în 2011-2012, dar şi prima lună din 2013, se aplică, conform prevederilor legale, indicele de corecţie, prin care se asigură o corelare mai bună între câştigurile salariale şi pensia primită de aceştia.

Veniturile celor pensionaţi în anul 2011 vor fi majorate cu un indice de corecţie de 1,12, pentru ceilalţi cu 1,17.

Indicele de corecţie era prevăzut în Legea pensiilor adoptată în timpul guvernării Boc, însă aplicarea lui, ca şi a indexării anuale a pensiilor, a fost prorogată.

Rovana Plumb a precizat că, “până la sfârşitul lunii martie, toţi cei 234.000 de pensionari vor primi diferenţa de pensie aferentă pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, efortul bugetar pentru cele două luni fiind de 23 de milioane de lei”.

“Indicele de corecţie va fi aplicat şi pensionarilor militari cărora li s-a diminuat mult pensia”, a declarat Ponta.

Conform legii pensiilor, orice persoană care a ieşit la pensie între ianuarie 2011 şi 23 ianuarie 2013 ar fi trebuit să primească de la începutul anului trecut un plus la punctajul mediu anual, care însă nu a fost acordat din cauza lipsei banilor la buget.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Veşti despre pensii”

 1. ION says:

  Este insultatoare pentru orice creier normal manipularea care se face pe acest subiect.
  Se spune ca se majoreaza, ca se indexeasa, ca se dau inapoi banii de pensie pe care i-a luat Boc si Basescu.
  Oameni buni, haideti sa ne informam corect si sa nu punem botul la toate mizeriile propagandistice.
  Iata despre ce este vorba: se face o reparatie, ca urmare a unei actiuni in instanta a trei pensionari, privind neconstitutionalitatea unei prevederi/aplicari legale. CCR le-a dat dreptate si acum guvernul este obligat sa puna in aplicare Decizia, adica sa repare ceea ce a stricat, sa dea oamenilor banii la care aveau dreptul si… s-au facut ca nu inteleg legea, asa ca sa mai faca “o economie” la buget.
  Deci este o reparatie, trebuie sa dea si dobanda, nu o majorare, o indexare sau mai stiu eu ce termen a mai gasit propaganda pentru ai imbrobodi pe bietii pensionari.
  Actul normativ atacat la CCR este OUG 1/2013, adica un act dat pe vremea Guvernului Ponta 2. N-are nimic cu Boc. Are Boc destule bube, dar mai asuma-ti si tu, Draga Ponta, barbateste, macar pe cele mai gogonate bube.

 2. ION says:

  Ponta si Plumb, nu vă mai bateţi joc de pensionari! Nu-i mai păcăliţi cu majorări de pensii, când de fapt nu faceţi decât să aplicaţi legea şi Decizia Curţii Constituţionale!
  Românii au în primul rând dreptul la respect, nu la minciuni!
  Spuneti-le ca anunţurile triumfaliste ale voastre cu privire la majorarea pensiilor, reprezintă o nouă temă de campanie electorală, inventată în laboratoarele PSD.
  Fiti onesti, nu va asumati merite pe care nu le aveti.
  Spuneti bietilor pensionari ca nu faceti altceva decât să puneti în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale din noiembrie 2013, care îi priveşte pe cei care s-au pensionat după data de 1 ianuarie 2011.
  Ipocrizia şi demagogia liderilor PSD este atât mai mare… Ii intrece pe toti demagogii si ipocritii.

 3. Dan functionar CP says:

  Oricum ”majorarea” e o alta hotie.Indiciii iar nu s-a calculat corect .Cei care vor primii banii vor vedea .

 4. anonim says:

  Asta am inteles dar privind pensiile militare oare la ce s-a referit? Inteleg ca nu-l agreezi pe Ponta dar trebuie sa recunosti ca de la Ponta la Boc este distanta mare.Boc=argatul din ograda lui Basescu.Stii cum te descalti de cismele militare?Individul ia cisma intre picioare si tu il impingi in fund.Asta a fost Boc.Individul care il descalta pe Basescu.

 5. Dan Aldea says:

  Tocmai sa anuntat ca pensiile diplomatilor si ale aviatorilor civili vor redevenii iar speciale ca ale magistratilor .Singurii care nu vor avea pensii ci ajutoare sociale [pe legea furata in sparlament de cuplul Anastase-Boc ] vor fi militarii.Bataie de joc pe fata.

 6. Dan Aldea says:

  Ponta a pastrat legea lui Anastase si da in continoare ajutoare sociale nu pensii la militari..Asa ca las-o jos ca macane.

 7. ION says:

  Nu am simpatii si nici antipatii fata de politicieni.
  Vreau sa-mi fie respectat statutul de alegator si de contribuabil.
  Am dreptul la respect! Si nu numai eu, ci toti cetatenii onesti.
  Dispretuiesc ipocritii si mincinosii, indiferent daca sunt politicieni sau nu.

 8. Dan Aldea says:

  In toate tarile NATO militarii au pensii speciale [exceptie Romania unde au ajutoare sociale].Vad ca alte categorii se adauga la pensii speciale [exceptie binenteles exact cei care le merita adica militarii.] http://www.romaniatv.net/pensiile-speciale-pentru-aviatori-si-diplomati-vor-fi-reintregite_134347.html