Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Veteranii de război nu vor mai fi scutiţi de plata abonamentelor RTV şi a celui telefonic

Guvernul intenţionează să anuleze scutirea de la plata abonamentului telefonic şi radio-tv a veteranilor de război, precum şi dreptul la gratuitate pe transportul în comun şi CFR. Acest lucru va fi valabil şi pentru persoanele persecutate politic şi refugiaţi.

Noile reduceri de cheltuieli ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2011.

În acelaşi timp,  Casa Naţională de Pensii nu va acorda nici anul viitor bilete de odihnă şi nici ajutoare la ieşirea la pensie sau la trecerea în rezervă a cadrelor militare , conform unui document aflat în stadiu de proiect în lucru şi citat de Jurnalul Naţional.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Veteranii de război nu vor mai fi scutiţi de plata abonamentelor RTV şi a celui telefonic”

 1. activ says:

  Chiar asa! Ce mai tura – vura, ar fi bine ca veteranii de razboi sa fie trimisi in Afganistan, ca au experienta!
  Hai, dom`le ca deja mamaliga e pe setata sa explodeze in imediata perioada din octombrie!
  Sta guvernul asta nenorocit in frunte cu presedintele ala, habar n-am cum il cheama si cum i se spune, in banii de abonamente Tv si telefonie… pai suntem sub cel mai naspa stat african, sud american… asiatic… cum vreti!
  Armata nu mai e cu voi de mult! Mai mergeti prin unitati sa vedeti starea REALA de spirit!

 2. bunicu a fost in ambele razboaie. Siiii ? A primit pamant. Si-a cumparat animale si a muncit pamantul pana la 84 de ani cand a murit. A fost un om mult prea curajos pentru vremurile de atunci. Nu a mai dorit dupa razboaie sa auda de zgomot, de rusi, de nemti, de necaz, sange, morti… A trait in munte, unde nu era curent electric, telefon, televizor nu a stiut ce inseamna, desi a murit in 1993! Ar fi bine ca si cei 500 de parlamentari (care trebuiau sa ramana vreo 150, dar nu mai zice nimeni nimic!) in frunte cu presedintele mult iubit, sa mearga prin teatru de operatii, macar 3 luni, sa se spele cu noi, sa patruleze cu noi, sa manance cu noi, sa doarma cu noi si apoi mai discutam! Nu meritam soarta asta! Afirm cu toata convingerea ca in momentul de fata, armata este o institutie desfiintata!

 3. Are dreptate tipul asta! Nu cred ca un om normal ar munci 6 luni in Afganistan pentru banii aia!…

 4. Gigi says:

  Cine mai are nevoie de veterani? Doar la momente festive isi mai aduc guvernantii aminte de ei, in rest…! Bine ca se duc unul cate unul si nu mai creeaza probleme primului-minuscul al tarii! Si in fond ei sunt de vina pentru ca s-au incapatanat sa nu moara pe campul de lupta. Rusine guvern roman!!!

 5. Covăsneanul says:

  Glonţul este leacul oamenilor de onoare! În loc de cuponul de pensie, BUBA ar trebui să ne trimită un revolver şi un glonţ!

 6. IOAN says:

  Presedintele Basescu ar trebui sa ia aminte de soarta lui Ceausescu!!!

 7. manasia says:

  Măi frate, i-au dibuit și pe aceștia ! Sunt tari, ce mai !

 8. A.R says:

  Chiar nu vedeti ca in tara asta nu mai e nimic sfant, ca nu mai conteaza nimic. Ca maine poimaine o sa vedem cum guvernantii vor ordona demolarea monumentelor eroilor neamului pentru a sterge din memoria colectiva tot ce a fost mandria acestui neam viteaz care, vai! are parte de asemenea conducatori. Actiunea a inceput de vreme ce in legea educatie se propune ca Stefan cel Mare sa se numeasca Istvan , ca Mihai Viteazul sa se numeasca Miclos sau cum naiba se spune Mihai in limba maghiara. Noroc ca Decebal nu se poate traduce sau mai stii!…
  Daca se poate sa iei inapoi drepturile castigate cu sange de veterani intr-un razboi crancen care nu a durat 3 zile (ca revolutia )ci ani prin ger si arsita in fata unui inamic muuult mai bine dotat , echipat si hranit daca esti in stare sa faci asta n-ar trebui sa ne miram ca se incalca Constitutia ca se dijmuiesc pensiile militarilor in rezerva si retragere. Oare ce le-o mai cloci mintea aia bolnava si plina de ura impotriva tuturor.Oare pana cand vom asista la genocidul proiectat, organizat si pus in aplicare de acesti asa zisi conducatori.

 9. micutzul says:

  @ nesimtit de bugetar

  La fel si bunicul meu si a dat si trei generatii de militari. Din cei care nu au apucat transportul militarilor cu tren de persoane. Din cei care cunosteau meserie si au lasat prinos de sange pe inchizatorul tunurilor, pe OSA 10, sau pe senila….Romania nu poate fi scufundata de un biet matelot , Romania nu poate fi naruita ca un castel din carti de joc….Romania este un adevar prea dur si cumplit pentru niste bieti aventurieri care si/au facut de cap destul….Romania trebuie sa fie iubita si ne v/a oferi dragoste tuturor…
  @ SCMD

  Propun ca pe langa initiativele de strangere de semnaturi sa se ia initiativa de a se implementa pe o perioada de 1 an de zile pedeapsa capitala pentru politicieni tradatori si pentru evazionisti…

 10. Gogu says:

  Vorbe, vorbe, vorbe, …………………………..