Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Viceamiralul Michael Rogers – viitorul şef al NSA?

viceamiral Michael S. Rogers. foto complex.foreignpolicy

viceamiral Michael S. Rogers. foto complex.foreignpolicy

Se pare că viitorul şef al controversatei Agenţii pentru Securitatea Naţională (NSA) şi al Direcţiei pentru combaterea atacurilor cibernetice a Pentagonului va fi viceamiralul Michael Rogers, potrivit lui Washington Post.
Viceamiralul Michael Rogers îl va înlocui la conducerea NSA pe generalul Keith Alexander, care se va pensiona în luna martie, 2014.

Caitlin Hayden, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Casei Albe, a refuzat să comenteze informaţiile, dar alte surse de la Casa Albă afirmă că anunţul oficial privind numirea lui Rogers va fi făcut în curând.

Rogers, specialist în domeniul tehnicilor de criptare în cadrul forţelor navale americane, era considerat de mult favorit să îl înlocuiască la conducerea NSA pe generalul Keith Alexander.

Numirea lui Rogers trebuie validată de Senat după audierea de către Comisia senatorială pentru Forţele armate, potrivit MEDIAFAX.
Barack Obama a decis menţinerea în aceeaşi structură a NSA şi a Direcţiei pentru combaterea atacurilor cibernetice a Pentagonului.

Un expert pe probleme de securitate cibernetică, James Lewis, din cadrul Centrului pentru Studii strategice internaţionale, a afirmat că viitorul lider al NSA va trebui să facă faţă mai multor provocări, şi în special problemelor politice ce vin dinspre Capitol Hill şi dinspre partenerii politici externi, problemelor ce ţin de moralitatea forţei de muncă din interiorul NSA şi problemelor de natură tehnologică în cadrul procesului de refacere a capabilităţilor de culegere a informaţiilor.

Sursa: www.washingtonpost, MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Viceamiralul Michael Rogers – viitorul şef al NSA?”

 1. coopernick says:

  Biografia cf US Navy: http://www.navy.mil/navydata/bios/navybio.asp?bioID=434
  La comanda atat pe mare, pana la nivel flota, cat si pe cifru/criptologie si intelligence. Dar are gradul mai mic decat Oprea, Zisu, sa., si nu are doctoratul luat. Cum se poate asa ceva?

 2. relutu says:

  Se poate numai la noi.
  Ia uitati-va ceva pagini mai inapoi si vedeti nominalizarile la sefia unor state majore, te apuca ameteala de cursuri, titluri si diplome ce au ai nostri, de te si intrebi cand or fi mai avut timp si de activitate concreta.
  Dar nu spun nimic despre ce stiu si pot sa faca.
  Radeau americanii pe rupte, cand cu verificarile, vazand ca “superdiplomatii” si “superlicentiatii” comandanti romani nici ni stiau cate avioane sau tancuri au in curte.

 3. coopernick says:

  Doua intrebari puneau ofiterii din unele armate occidentale:
  -la ce ne trebuie titlurile de doctor?
  -ce stim sa facem concret?
  La a doua intrebare ar fi avut sanse sa fie crezuti doar cei care au fost in teatre si au iesit din baze. Sau in actiuni de combatere a pirateriei.

 4. Gheo says:

  Se observă din CV-ul său că a fost selecţionat încă din timpul facultăţii, licenţiat al celei mai prestigioase universităţi din Alabama, pentru a fi cooptat in US Navy. Aceasta e o practică în armata SUA dar şi în armatele altor state membre ale NATO. De regulă, majoritatea celor care ajung ofiţeri pe filiera indirectă servesc în armată cam 20 – 25 de ani. Rogers este un ofiţer de excepţie şi după cum se observă din background-ul lui are o mare expertiză în criptare (cifru), război informaţional, război cibernetic şi în general în sisteme de securitate informaţională. Are o experienţă vastă, ca specialist, ofiţer de stat major dar şi de comandă, experienţă rar întâlnită la ofiţerii care nu provin din instituţii militare de învăţământ. Mă surprinde faptul că nu este absolvent al NDU (National Defense University), pregătire ce se cere marilor comandanţi, în schimb este absolvent al Colegiului de Război Naval şi al Colegiului de Război Naţional. Şi o remarcă foarte bună făcută de “coopernick”, care ţine loc de zeci de doctorate: a participat în teatre de operaţii. Acum să aşteptăm numirea lui.

 5. Dani de Vito. says:

  Sunt bune in gulagul Romanistan titlurile de doctori plagiate ca de obicei..25% in plus la salariu..

 6. Dani de Vito. says:

  Omul e valoros.

 7. coopernick says:

  Ce nu se preia in ceea ce se transmite in Romania, cu precadere in media militara sau mediile militare interesate, este valoarea IQ a comandantilor/personalitatilor militare din esalonul intai. Selectia din universitati are acest lucru la baza. La ei. Va mai amintiti ce valoare avea IQ -ul gen Schwartzkopf (cred ca i-am scris bine numele). Si tot la ei nimeni nu refuza publicarea acestei date ca parte a bografiei si cv-ului. Oare ce ar fi sa…….?

 8. Gheo says:

  Nu cred că se practică la noi măsurarea IQ-ului şi mai ales nici vorbă de luarea acestuia în considerare, în cazul promovărilor. Mare om a fost gl. Schwartzkopf, care a fost nevoit să înveţe multe limbi străine şi să se acomodeze cu diferite culturi datorită serviciului tatălui său – fost militar de carieră. El nu a fost selecţionat din facultate civilă ci a fost absolvent al West Point Academy. Din ce este dat publicităţii, reiese că IQ-ul său era 168. Se pare că datorită stării precare de sănătate a trecut în rezervă la vârsta de 58 de ani.