Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vicepreşedintele american Joe Biden- vizită la sediile NATO şi UE de la Bruxelles

Vicepreşedintele american Joe Biden efectuează pe 10 martie prima sa vizită la sediile NATO şi UE de la Bruxelles. Scopul acestei vizite este acela de a discuta despre strategia pe care forţele occidentale ar trebui să o urmeze în Afganistan.
Biden se va întâlni în prima jumătate a zilei, la Bruxelles, cu Consiliul Atlanticului de Nord, format din reprezentanţi permanenţi ai statelor membre.
Va avea apoi întrevederi cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, cu Şeful diplomaţiei UE, Javier Solana, şi cu premierul belgian, Herman Van Rompuy.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a abordat deja acest subiect săptămâna trecută, la Bruxelles, cu omologii săi din Alianţa Nord-Atlantică şi UE, propunând organizarea unei conferinţe internaţionale consacrate situaţiei în Afganistan pe data de 31 martie.
Noul guvern american a decis să abordeze în ansamblu situaţia din Afganistan şi doreşte să cunoască opiniile aliaţilor săi europeni despre acest subiect înainte de a-şi formula concluziile.

La rândul său, Secretarul american al apărării, Robert Gates, i-a invitat pe omologii săi din NATO să-şi majoreze cel puţin contribuţiile civile pentru reconstrucţia Afganistanului, în contrapartidă la cei 17.000 de soldaţi suplimentari promişi de Washington ca întăriri.

Preşedintele Barack Obama, într-un interviu acordat cotidianului New York Times, şi-a exprimat disponibilitatea de a iniţia discuţii cu unii talibani moderaţi.
“oferta sa a fost respinsă luni, 9 martie, de un purtător de cuvânt al talibanilor.

Sursa: Adevărul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Vicepreşedintele american Joe Biden- vizită la sediile NATO şi UE de la Bruxelles”

  1. DE CE BAL says:

    America reaminteste aliatilor cine da tonul la muzica in NAT0.
    Refuzul talibanilor a creat euforie in spatele usilor inchise ale demnitarilor militari din Pentagon.
    Urmeaza, mister Obama, retalierea – cu sau fara voia dumneavoastra…