Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Victor Atanasie Stănculescu i-a trimis lui Băsescu o cerere de graţiere

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei pentru “omor deosebit de grav”, a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că a trimis preşedintelui Traian Băsescu o cerere de graţiere.
“După Dumnezeu… pe Pământ este singurul om care poate să ia o decizie în favoarea mea”, a spus Stănculescu.

În seara zilei de marţi a fost învoit pentru câteva ore din închisoare pentru a participa la emisiunea moderată de jurnalistul Ion Cristoiu la B1 TV, potrivit Hotnews.
Stănculescu a declarat că a făcut cerere de graţiere, pe care a trimis-o la Cotroceni în 8 august, însă nu ştie dacă a ajuns la preşedintele Traian Băsescu.

“Până la urmă am facut cerere de graţiere. A fost pe o ambiţie personală, nu cea mai fericită ambiţie din câte am avut în viaţa mea. Mi-am spus: “de ce să fac cerere de graţiere, dacă eu ma consider nevinovat?. Şi până la urmă, insistând familia şi prietenii, am făcut-o… pe 8 august a plecat din unitate, direct la Cotroceni, prin poşta militară. (…) Nu ştiu unde este (…) După Dumnezeu, la care mă mai rog din când în când, pe Pământ este singurul om (preşedintele – n.r.) care poate să ia o decizie în favoarea mea”, a mărturisit Stănculescu.

Săptămâna trecută, Victor Atanasie Stănculescu a acordat, din puşcărie, un interviu pentru Realitatea TV. El a povestit atunci ca a avut posibilitatea să plece în Brazilia: “Puteam să plec şi în Brazilia. Eu ştiam cu zece zile înainte sentinţa. Mi s-a propus să mă duc în Brazilia. Nu am plecat. De ce? Să fiu acuzat că sunt vinovat şi fug? Nu. Eu stau aici. Nu aveam cum sa dovedesc ceea ce vroiam să spun. Eu nu am avut informatori, nu am avut sistem. Eram un fel de minge de ping-pong, mă respingea oricare. Mă mai şi băga în procese”.

Sursa: Hotnews


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Victor Atanasie Stănculescu i-a trimis lui Băsescu o cerere de graţiere”

 1. un om says:

  Daca generalul nu dadea ordin ca armata sa se intoarca in cazarma, aveam mai multi morti si mai multe pagube.

 2. messerschmidt says:

  Si cui te adresezi? Cine sa te inteleaga? Intelepcinea ordinului prin inlocuirea ”rondoului”, a fost cruciala. Evident ca istoria ar fi scris despre un altfel de macel…cei multi care am trecut prin asta stim despre ce este vorba…

 3. […] Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei pentru “omor deosebit de grav”, a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că a trimis preşedintelui Traian Băsescu o cerere de graţiere. “După Dumnezeu… pe Pământ este singurul om care poate să ia o decizie în favoarea mea”, a […]Victor Atanasie Stănculescu i-a trimis lui Băsescu o cerere de graţiere […]

 4. rondoUL says:

  MESER ȘMIT
  CE VRAI SĂ ZÂCI CU RONDO-UL ?

 5. un om says:

  DESTINUL ARMATEI !
  – primul decedat al revolutiei a fost un soldat la Timisoara
  – armata a fraternizat cu revolutionarii
  – armata si-a retras trupele in cazarmile ei
  – armata a predat puterea liderilor revolutiei
  – armata a executat reforma intocmai si la timp, conform ordinelor superioare
  – armata a avizat intrarea ROMANIEI in N.A.T.O.
  – de acum ROMANIA si Societatea Civila a apartinnut si apartine occidentului.
  ——————————————
  – BILANT TOTAL = SEFUL ARMATEI – ARESTAT SI CONDAMNAT

 6. ionita toderita says:

  VA salut! La cati mai multi ani in inchisoare.Si va doresc acest lucru din sufletul meu de fost subofiter.Trebuie sa stiti de ce.Numai pentru faptul ca in data de 25.12.1989 la orele 23.00 dv.ati avut intentia sa ma lichidati in podul popotei cadre din fostul local al M.Ap.N.Sunt convins ca nu mai tineti minte.Daca insistati puteti sa ma contactati si o sa va explic pe secunde filmul.Am constatat ca sunteti o rusine a Armatei Romane si putin stiu ca sunteti vinovat de crimele de la Timisoara.Dv.si fostul ministru al Apararii de atunci Vasile Milea.

  (Rog pe jurnalistul Grigore Cartianu sa ma contacteze pentru a-i furniza informatii despre unele evenimente din Dec.1989) Multumesc!

  Locul dv. este LA PUSCARIE SI NU 15 ANI ,CI 25.! PA!