Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Videoclip cu Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea pentru campania de diplomaţie publică a NATO

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că România participă la campania de diplomaţie publică iniţiată de Alianţa Nord Atlantică – “Ce înseamnă NATO pentru noi” – cu un videoclip care prezintă Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea şi care reflectă una dintre contribuţiile importante pe care ţara noastră le aduce Alianţei.

Videoclipul reprezintă o colaborare între Ministerul Apărării Naţionale, care l-a produs în studioul audio-video propriu, şi Ministerul Afacerilor Externe, care a propus scenariul prin Divizia Diplomaţie Publică.

Un număr de 11 ţări s-au alăturat iniţiativei Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO – Canada, Germania, Italia, România, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Turcia, Bulgaria, Republica Cehă, SUA.

Videoclipurile înscrise în proiect pot fi vizionate la : http://www.whatnatomeansforus.com/

Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea reflectă una dintre contribuţiile importante pe care România le aduce Alianţei. Centrul este specializat în activităţi de tip HUMINT (Human Intelligence). Inaugurarea acestuia a avut loc în 16 martie, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a costat Ministerul Apărării Naţionale 17,8 milioane lei. În această sumă au fost incluse cheltuielile pentru reabilitarea infrastructurii şi pentru achiziţia de echipamente şi materiale necesare dotării instituţiei, conform standardelor NATO.

Prin programul său de lucru şi activităţile derulate, centrul urmăreşte să devină principalul agent de transformare a Alianţei în domeniul de expertiză specific prin dezvoltarea, promovarea şi implementarea de politici, concepte şi strategii noi, în scopul îmbunătăţirii capabilităţilor operaţionale.

Înfiinţarea Centrului de Excelenţă NATO HUMINT în România constituie o nouă oportunitate pentru creşterea vizibilităţii şi pentru afirmarea ţării noastre în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Misiunea NATO HUMINT este de a furniza un punct unic de referinţă în domeniul creşterii capacităţii de intervenţie în teren a specialiştilor NATO în domeniul informaţiilor, atât prin instruire, cât şi prin dezvoltarea de politici şi proceduri standardizate pentru sprijinirea Alianţei şi prefigurarea evoluţiei capabilităţilor HUMINT.

sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Videoclip cu Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea pentru campania de diplomaţie publică a NATO”

  1. Altfel says:

    M-am dus sa vad si eu clipul romanesc. Mi-a amintit de povestea scrisa de ALVIN TOFLER in SOCUL VIITORULUI cand a descris o intamplare dintr-un sat african. Locuitorii au fost invitati la un film, iar la sfarsit au fost intrebati ce au inteles. Nu intelesesera NIMIC. Pur si simplu, nu putusera sa-l urmareasca, intrucat nu stiau unde s-a dus ala care a luat-o la dreapta in primele secvente. Ala care a luat-o la dreapta intr-o secventa de inceput era un figurant, fara importanta in economia filmului. Dupa ce am vizionat clipul romanesc, eu sunt ca africanii aia-n-am inteles nimic. Si am manifestat buna-vointa, nu am fost carcotas ca de obicei!