Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Viitorul Afganistanului – subiectul unui summit la Londra

Premierul britanic, Gordon Brown, a declarat în cadrul conferinţei privind viitorul Afganistanului că “predarea controlului securităţii către forţele afgane poate începe în cursul acestui an, în unele regiuni ale ţării”.

Domnul Brown a spus că delegaţii prezenţi la conferinţă trebuie să accepte planurile privind suplimentarea forţelor de securitate afgane, la 300.000 de soldaţi şi ofiţeri, până în octombrie 2011.

Premierul britanic a mai spus că această conferinţă “reprezintă un moment decisiv pentru cooperarea internaţională şi pentru susţinerea poporului afgan să asigure securitatea şi guvernarea propriei ţări”.

“Această conferinţă marchează începutul procesului de tranziţie, prin acceptarea condiţiilor necesare care să ne permită să începem să transferăm responsabilitatea securităţii de la forţele internaţionale către forţele afgane şi poporul afgan, district cu district, provincie cu provincie”, a spus Gordon Brown.

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a declarat, la începutull conferinţei, că “forţele de securitate afgane vor avea nevoie de sprijin financiar internaţional timp de aproximativ 15 ani”.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.