Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Viitorul sef al SMG britanic va fi generalul Sir David Richards

Dupa retragerea actualului sef al Statului Major General britanic, general Sir Jock Stirrup, următorul sef al Statului Major britanic, va fi din octombrie, generalul Sir David Richards.

Ministrul apărării, Liam Fox, a negat că l-ar fi demis pe Jock, dar acesta se va retrage din funcţie în octombrie, cu şase luni înainte de încheierea mandatului.

“Îl felicit pe Sir David Richards pentru numirea sa ca succesor al lui Joch Stirrup”, a declarat premierul David Cameron.
“Sir Jock a servit cu onoare. Îi sunt recunoscător pentru sfaturile pe care mi le-a dat de când am devenit premier şi ştiu că el va continua să aibă o contribuţie valoroasă în următoarele luni. Sunt convins că Sir David se va asigura că toate serviciile armatei îşi vor juca rolul în a apăra securitatea Marii Britanii în Afganistan şi alte zone”, a subliniat el.

Richards a servit ca şef al forţelor coaliţiei internaţionale din Afganistan, fiind primul general britanic care a asigurat comanda trupelor americane de la Al Doilea Război Mondial. Numirea sa este văzută ca un semnal al priorităţii pe care Londra o acordă războiului din Afganistan.

sursa: Sky News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.