Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vina militarilor români

Numeroşi pitpalaci, care mai de care mai gureşi, alimentaţi de preşedintele Patriei, de premier şi de ministrul apãrãrii cu firimituri mincinoase, au tãbãrât prin televiziuni, prin presa scrisã şi prin blogosferã, întrebându-se adânc îngrijoraţi de soarta ţãrişoarei lor, “Da ce-au fãcut dom’le militarii ãştia de vor aşa pensii mari? Ce viaţã grea au dus? Ce, noi am dus viaţã uşoarã? Si ce viaţã şi-au pus ei la dispoziţie? Cã n-a fost nici un rãzboi. De cine ne apãrã ei?!?”.

Inãlţãtoare întrebãri! Pentru cã scot la ivealã caractere profunde, nu!?! Probabil, orbiţi de firimiturile ce le-au fost aruncate, nu şi-au imaginat cã cineva le va şi rãspunde, pe mãsurã. Ei au mizat pe faptul cã amãrãştenii, flãmânzi şi oropsiţi, li se vor alãtura şi se vor transforma într-un cor naţional care sã întrebe de ce nu şi-au dat militarii români viaţa, dacã pretind acuma cã şi-au pus-o la dispoziţie.

Mai mult pe www.altfel.info

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

29 Responses to “Vina militarilor români”

 1. canalistu says:

  v-au ajuns blestemele. Bunicul meu a murit la canal interogat de securistii vostrii si pazit de armata!Tata a fost dat afara din facultate si pana in 90 ne urmarea un betiv agramat de la securitate.Vreti respect!!!!!!?
  Sa dea Dumnezeu sa vi se intoarca TOT

  Ce e asa rau sa traiti ca NOI toti…cand veti fi terorizati ca noi de unii ca voi sa va plangeti…si asta e viitorul , de asta va temeti.
  Ce e rau sa munciti?

  va credeti cumva rentieri???de ce ca v-a promovat pe puncte sistemul?

  LA MUNCA! si cei batrani la puricat de dosar…sa fie si ei politici

 2. Skiuc says:

  e corect nickname-ul folosit? sau trebuia canalie?

 3. parere personala says:

  @canalistu
  Postarea dumneavoastra este evident o provocare aruncata la”misto”.V-am raspuns…pt a va simtiti bine…OK “un prost a pus botul”

 4. chiaburu says:

  zi cum vrei! dar voi cum va numiti de e de ajuns sa cauti pe net sa vezi cine sunt pensionarii oblojiti..cel putin cei din MAI si securitate sunt toti o apa si un pamant!
  cand eram copil parintii ma tineau departe de copiii de militari…pe mine si alti intelectuali proscrisi…in prezenta cadrelor ne cenzuram vorbele, sau nu stii de ce vorbesc?
  atunci poate stii ce vezi..copiii si nepotii politicilor au supeavietuit, aiu promovat ca stiau din fasa 2-3 limbi straine in timp ce voi abea vorbeati romana. Nu ati reusit nici macar treaba sa v-o faceti cum trebuie ca erati prea necalificati si cu o muiere si o beutura va faceu toti. Copii vostrii sunt , in mare parte niste ratati ca crescuti cu barda , la nivelul militaros de “” ba , tu ai de toate nu ca mine” si de tate pe post de mame care stateau toata ziua la taclale si pe drumuri doar de ele stiute ct barbateii militari erau dusi sa apere patria la vre-o bauta cu o fufa in brate. Plozii vostrii nu au numai deceptii ca nici o persoana de rasa nu le accepta educatia. D-aia noi ne intretinem parintii, pe voi nu va intretine nimeni, basca va cer si bani ca nu-s buni de nimic

  Parintii nostrii traiesc cu pensii mizere desi au ani de scoala cat voi de viata si nu se mai plang atata….!!!
  Sunteti demni doar de mil a, nu de respect si , orice ar fi istoria merge inainte, o sa vedeti! asta este!

 5. chiaburu says:

  Ha !Ha ! cat ainteligenta! suportam misto-ul nici n-aveti tupeu sa ma postati!!!Ce frica va este…e, unde-s vremurile de alta data cand mi-ati fi pus calusu in gura! ati invatat sa vorbiti cu dumneavoastra, tovarase…eu stiam ca “ba” e predilect pentru unul ca mine, intelectual decadent!!!HA HA HA!

 6. ANDERSON says:

  canalistu-canalie> bey tovarase portocaliu,bey pupi… basescian ,chiar crezi ca vei avea succes aici cu calomniile tale ordinare? sau iti fuge pamantul de sub picioare?! la munca canalie portocaliu!

 7. barbatul says:

  LUI CANALISTU(canalizare -vidanjare) MA BUCUR CA A MAI APARUT UN PROST PE AICI.SA STI CANALIE ,CA AICI POSTEAZA OAMENII CU SCOALA FACUTA LA TIMP. TU,ESTI UN BIET PORTOCALIU BASSCIAN,POATE TINICHIGIU SAU POATE CHELNER ORI TAMPLAR. CAND L-AM VAZUT PE BETIVUL DE SEFU-TO, DANDU-SE IN SPECTACOL CA ULTIMUL OM ,PE TELEVIZIUNEA LA CARE TREBUIE OBLIGATORIU SA PLATIM,M-AM CUTREMURAT. CUM E POSIBIL CA ROMANIA SA INCAPA PE MANA ACESTUI INDIVID?Asa ca nu ma mira asazisele tale comentarii. familia ta si-a meritat soarta,pentru ca nu a-ti putut ajunge ca noi. Sa sti mai pupincuristule CA ORICE TARA NORMALA(NU A LUI BASE), ARMATA ARE ROL DE DESCURAJARE. DEACEEA CADRELE MILITARE AU UN ALT STATUT. NOI NE VOM RECUCERI ONOAREA SI STATUTUL,DAR TU VEI RAMANE VESNIC UN RATAT ASTEPTAND SA-TI ARUNCE BASE UN OS.

 8. Altfel says:

  Canalistule,
  Cine e “securistii vostri”? Ai cui “ai vostri”? Ce dracu, tu te uiti in oglinda cand scrii? Tac-tu a fost data afara din facultate de militari? Ma, baiatule, fa si tu controlul ala la cap, ca doar nu esti membru al guvernului! Numai aia nu vor sa-l faca si stiu ei de ce.

 9. Teodorescu Ion says:

  Vedeti, cumva, vreo legatura?

  – Nedumeririle lui “stupid people” –

  Un oarecare domn Pinta ataca la baioneta in cuvinte insultatoare conducerea SCMD. Nu pe toata. Doar anumite persoane, deranjante pentru Putere. Este un fost general care tocmai a multumit “din inima partidului” ca l-a lasat fara statutul de militar in rezerva si i-a “recalculat” pensia de care este foarte multumit. Care pensie? Domnul civil Pinta nu are pensie ci salariu fiind consilier la Camera Deputatilor, al deputatului PDL de Braila, domnul fost general Eugen Badalan. Domnul Pinta mai este si foarte bun prieten, fost coleg si actual coleg la Parlament cu domnul Constantin Monac, secretar general al SCMD. Domnul Pinta are si o legitimatie de mebru SCMD data de domnul Monac, dar nu are documentele necesare dosarului si nu a platit niciodata cotizatia, deci nu este membru. In schimb ataca membrii deranjanti ai Comitetului Director si aduce osanale Puterii. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
  In ceea ce-l priveste pe dl. deputat Mircovici a carui prestatie in favoarea rezervistilor am apreciat-o cu totii si pe care presedintele SCMD l-a dat exemplu tuturor filialelor, brusca delatiune a domniei sale ne uimeste. Sa fi fost manipulat, dl deputat de prietenul din tinerete al d-sale, cel care a avut o contributie decisiva la votarea dsale ca deputat, dl Constantin Monac? Noi nu credem! Dvs. vedeti vreo legatura?
  Aproape toate filialele au fost intemeiate de presedintele SCMD si vicepresedintele Catalin Apostol sau de presedinte si presedintele Filialei 1 Calarasi, ulterior si de Col. Adrian Stefan, membru fondator, toate persoane atacate. Au fost si trei exceptii: Filialele 2 Sector 5 Bucuresti, 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, intemeiate de dl Constantin Monac, singur. De aici au pornit “nedumeririle”, “ingrijorarile”, apoi acuzele de frauda, hotie, etc la adresa conducerii SCMD, in cuvinte identice cu cele utilizate de dna Natalia Monac, in fata cui voia si cui nu voia sa o asculte, din momentul in care conducerea SCMD si-a mutat punctul de lucru din str. Dakar, nr. 30, in Bd. Poligrafiei, nr. 4. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
  Conducerea Filialei 2 Sector 5, prin domnul Col. Grozea a atacat dur conducerea SCMD, declansand un val de isterie pe bloguri, cu aprobarea dnei Anisoara Winzer, membru al Comitetului Director, cerand CONVOCAREA Consiliului National al Reprezentantilor, pentru a bloca pregatirile pentru manifestarea SCMD din 25 Octombrie. Dna Winzer este prietena de familie cu dl Constantin Monac, dar prietena de gratare si mici in weekend-uri, iar dl Groza prieten si fost coleg cu dna Natalia Monac. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu, desi acuzele celor doi, ca si invectivele diversilor anonimi semanau izbitor cu replicile dnei Natalia Monac, in scandalurile zilnice cu membrii Secretariatului sau in cele care il vizau pe vicepresedintele Valeriu Pricina. Povestea s-a incheiat cu schimbarea de catre Filiala 2 Sector 5 a conducerii, din proprie intiativa, dupa ce dl Grozea si-a anuntat demisia si cu suspendarea pe un an a dnei Winzer dupa ce si-a anuntat o demisie care nu a fost acceptata. De asemenea cu crearea unei comisii de audit intern la solicitarea in scris a dlui Constantin Monac, cel care a prezentat necesitatea solutionarii cererilor fostului presedinte al Filialei 2 Sector 5 Bucuresti si ale presedintilor Filialei 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, care amenintau cu demisia, demisii inaintate si acceptate intre timp. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
  Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. Fara stirea celor doi, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol, ca trezorier al sindicatului. Si astfel SCMD a functionat la adresa respectiva, langa casa din Bucuresti a dl. Zapor, fost coleg si bun prieten cu dl Monac. Nu credem in zvonurile de incuscrire dintre cei doi, nici in cele potrivit carora apartamentul Zapor este cumparat tot de dl Monac pe numele lui Zapor, dar ne mira faptul ca aceasta frumoasa si veche prietenie a avut drept rezultat final atacul imund al fostului general la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea, in ciuda impotrivirii Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti, a dnei Natalia Monac, cu program intermitent de 5 ore pe zi si un salariu de 1000 lei/luna , la Secretariat. Luand in calcul achizitiile pentru respectiva locuinta cerute de dna Natalia, de la jaluzele la aer conditionat, decontarile de telefoane, benzina, service si altele, in conditiile in care SCMD utiliza numai masina domnului Apostol, rezulta ca cea mai mare parte a cotizatiilor SCMD, putin numeros la acea data, se duceau pe familia Monac. Dupa 3 luni, dl Monac a solicitat 700 de euro pe luna chirie, cerere care, alaturi de atmosfera de teroare construita de dna Natalia, a provocat revolta secretariatului. Acesta a gasit o locatie, casa intreaga si curte cu numai 250 de euro/luna, langa Directia Topografica Militara. S-a impotrivit insa dl Monac, micsorandu-si pretentiile, pentru moment, la 500 euro/luna (2000 lei/luna). Din acel moment au inceput atacurile pe bloguri la adresa membrilor Secretariatului, a presedintelui si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Atacuri la care a participat cu placere dna Winzer. Presedintele si vicepresedintii, in conditiile in care dl Monac a inceput sa vorbeasca de 900 euro/luna, au gasit solutia mutarii punctului de lucru in ciuda crizei de furie a dnei Natalia, in Bd. Poligrafiei , nr.4, in luna sept 2010. Dl Monac a pretins si a impus numai pentru o luna, nu pana la sfarsitul anului, plata in continuare a chiriei in str. Dakar. Dar scandalul s-a dezlantuit. Spre surprinderea generala, presedintele si vicepresedintii au propus si au votat, la cererea d-lui Apostol, o comisie de control intern care sa fie formata cu predilectie din persoane desemnate de filialele cele mai virulente. Pe toata durata verificarilor dna Monac i-a incitat atat pe membrii comisiei cat si pe sutele de rezervisti care veneau sa se inscrie in sindicat, cu acuze de hotie, deturnari de fonduri si insulte la adresa membrilor ramasi ai Comitetului director, cu exceptia Secretarului General. Cuvintele dnei au fost preluate de toti anonimii prieteni, pe bloguri, ca si de nebunii de serviciu si de infiltrati, care exista in orice structura organizatorica romaneasca. A fost atrasa in dialoguri si d-na vicepresedinte Cobuz Elena, de asemenea prietena de familie cu sotii Monac. Aceasta insa si-a declinat cu mult bun simt participarea la campania impotriva Presedintelui si vicepresedintilor Apostol si Pricina. Sub presiune, s-a retras in Filiala 2 Sector 5, continuand sa sprijine cu toate fortele Comitetul Director pe probleme juridice fara a mai uza insa de calitatea de vicepresedinte. Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca, in actualele actiuni in justitie, dl Monac nu merge cu sindicatul ci, individual cu casa Piperea? Noi nu! Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca la unele filiale, cum ar fi Filiala 1 Tulcea se primesc telefoane de la dl Monac si de la dna Winzer sa fie respinsi avocatii sindicatuli? Noi nu!
  Vedeti vreo legatura intre cele de mai sus si faptul ca dl. Monac este singurul membru al Comitetului Director care a avut mai multe discutii intre patru ochi cu d-l ministru Oprea? Noi nu!
  Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca toate sarcinile pe care, prin statut, le are d-l Monac (responsabilitatea organizarii circuitului financiar, a efectuarii bilantului, a stabilirii normelor pentru angajati, a realizarii documentelor-apel ale SCMD catre exterior, a participarii la campaniile stradale sau mediatice ale SCMD) au fost lasate in sarcina altora? Noi nu!
  Vedeti vreo legatura intre tot ceea ce se intampla sindicatului si faptul ca atacurile si acuzele, una mai mizera decat cealalta, ii lovesc pe toti cei ce incearca sa faca ceva pentru SCMD dar il ocolesc cu mare grija pe dl Monac? Noi nu!
  Vedeti cumva vreo legatura intre existenta unei persoane cu numele Monac in cadrul SIE si faptul ca la aceasta institutie se pregatesc “dosare” presedintelui si vicepresedintelui Valeriu Pricina? Noi, nu!
  Vedeti cumva vreo legatura, etc, etc, etc,… Tare prosti mai suntem, Doamne! Prosti, da multi! Si nu va fi pre voia Basescului si a celor care pun interesul personal deasupra celui general!

  TOMA NECREDINCIOSU

 10. clujeanul says:

  Tanti monac conduce pe acolo ostilitatile?! Auzi madam dute la cratita si pe barbatu trimite-l sa-ti faca piata ! Monac,lasa-ne ,lasa-ne !

 11. Maria says:

  Daa, baieti, cultura si inteligenta voastra se vad tocmai de aici, din Ardeal…!!Din cauza faptului ca ati invatat prea multe limbi straine , limba romana ati dat-o uitarii . Greu de crezut ca voi aveti vreo licenta, greu, chiar si pentru noi, incultii de militari…

 12. Maria says:

  Comentariul era pentru Chiaburi si canalii.Nu de alta, dar la INTELINGENTA lor e posibil sa nu inteleaga din prima lecturare.

 13. Stelian P. says:

  Teodorescu Ion&alti creduli

  „Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. FARA STIREA CELOR DOI, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol…”

  Sa inteleg ca d-l presedinte si d-l vice nu au observat in ce sediu isi desfasoara activitatea institutia ce cu onoare o conduc ?

  „Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea IN CIUDA IMPOTRIVIRII Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti…”

  Din nou onor conducerea se impotriveste dar altii fac ce vor acolo sus. Domnii Dogaru si Pricina ce rol au in sindicat ? Joaca rol de mobile, presuri de sters pe jos, cosuri de gunoi…..? Sa inteleg ca sindicatul fostilor luptatori e condus de doua moluste care nu sunt in stare sa actioneze impotriva apropiatilor dar pot schimba legi si guverne ?

 14. CopperNick says:

  @chiaburu
  Sa inteleg ca ai vrut sa scrii: copii in loc de ..//copiii//.., nu stii despre ce vorbesc in loc de ..//nu stii de ce vorbesc?//.., abia in loc de ..//abea//.., crescuti in loc de ..//ca crescuti//…
  Am dreptate domnule intelectual proscris si persoana de rasa care stii din fasa 2-3 limbi straine?
  Sa inteleg ca faci parte din categoria //copii de fosti nomenclaturisti// pe care tu ii numesti //copii si nepoti de politici care au supravietuit//? Din ce tipologie de politici faci parte? Exportati de fosta URSS de tip Ana Pauker? Creatie a anilor 1960 de tip Maurer si Mizil? Reviriment prerevolutionar a anilor 1990 de tip Hrebengiuc? Sau poate din divagatii de tip Sumanele Negre?
  Traiesti intr-o alta epoca. Frustrarile tale tin de altceva decat de dreptate sociala. Din cei ca voi apar peste noapte traseistii politici de tip Gusa, intelectualii analfabeti (expresia apartine lui Plesu) de tip Udrea si Oprea, tupeistii din crima organizata.
  Vezi ca o sa inceapa curatenia in curand. Ca sa intelegi despre ce e vorba am sa iti spun pe intelesul tau: se va tria nomenclatura de orice culoare asa cum a facut si partidul tau (pcr) in anii 1950-1960 cand s-a debarasat de fostii legionari care s-au protejat de vremuri dupa 1945…asa cum s-au protejat pana azi cei care umplu salile DNA acum.

 15. Covăsneanul says:

  Doamneeee! Mulţi sunt! Aseară am văzut o căzătură şi o canalie de-a dreptul greţoasă. Dădea interviu la TVR 1. M-a vaccinat. Guiţurile căzăturilor şi canalilor care se bagă-n seamă pe aici nu mă furnică nici în tocul pantofului! JOS DICTATURA! JOS BĂSESCU!

 16. colonelul says:

  CLUJENII NU CRED O IOTA DIN TOATE PORCARIILE CE SE AFISEAZA PE AICI. ACUM DOUA ZILE V-AM SPUS CA MIRCOVICI LUCREAZA LA DOUA CAPETE. AU INCEPUT SA APARA SI CONFIRMARILE. ACUM VREO 3 ESAPTAMANI ,SCRIAM DEASEMENEA DESPRE PUPINCURISTUL PINTA(mare general care ataca portile M.St.M la revolutie cu tancurile dar el nu se suise niciuodata intr-un tanc). INCET ,INCET SE VA FACE LUMINA. CU CAT CONDUCEREA SINDICATULUI NU VA RIPOSTA CU ATATA VOR APAREA COZILE DE TOPOR. ATENTIE;NEACSU;BURCU;ZAPOR;PINTA; MONAC ETC VEDETI CA O SA VA CHEME CAT DE CURAND SECURISTUL TALAMCEAN LA…..RECICLARE. SE PARE CA ATI CAM UITAT PROCEDURILE SI MODUL DE ACTIUNE. DEEE….MAI IMBATRANESTE OMUL!

 17. mos teaca says:

  colonele, nu te opri , fii combativ dar nu te lega de ….pinta decat cu o singura conditie sa-mi spui la cati ani a ajuns colonel si……cat a trebuit sa-i faca pe unii sa uite de trecutul lui pentru a ajunge…..general?
  sa te vad, coloneleeeeeeeeeeeeee!

 18. Skiuc says:

  @ mos teaca pai e simplu: omu’ are pagina pe Wikipedia deci, colonel in 1992, la 38 de ani.

 19. mos teaca says:

  skiuc, esti hotarat si…… bag sama ca esti un ……….admirator!

 20. Skiuc says:

  admirator al cui? al lui pintea in niciun caz, deci? am dat pur si simplu search si am nimerit acolo… acu fie vorba intre noi, nu oricine are pagina pe wikipedia

 21. mos teaca says:

  vezi ca il superi pe cel ce l-a ………sprijinit!

 22. Skiuc says:

  pai cine l-a sprijinit? de suparat, no problem, supar pe multi pe aici… de culoarea portocalei, niscaiva activisti, pupincuristi si tot neamul lor… is obisnuit sa fiu injurat, mai nou fac si eu la fel asa ca toate-s in regula…

 23. parere personala says:

  @chiaburu
  Postarea dumneavoastra nu ..prea a avut efect.
  De ce?
  Nu prezenta interes !
  Mai incercati !(atentie la topica,gramatica…)

 24. Soimaru says:

  NEAM de manivela ce sa-i ceri. Credeam ca-i plecatu cu camioanele la carat gunoi de grajd

 25. Skiuc says:

  Limax-ule, tie iti da cate un bilet si dai copy si paste? ca la altceva nu te duce neuronul

 26. victor says:

  Imi place dezbaterea publica legata de sistemul militar in general. O multime de frustrati,blazati si complexati ataca militarii. Ce ar fi sa se desfiinteze toate institutiile militare, tovarase basescu? Asa cum se doreste de catre asmutitii presedintelui fost informator sau cum se mai zice: turnator, sifon, limba, trompeta. De ce nu s-ar desfiinta tot si sa inceapa anarhia? Va este foarte drag jocul Tropico, nu-i asa presedinte de sanatoriu numit Romania?

 27. costel says:

  PENTRU TOTI
  Stau si citesc comentariile ce apar si ma gandesc daca cei ce scriu aici au fost militari – sau nu ?
  Toti se bat in idei – care asociatie sau sindicat este mai bun sau mai rau , care sef a cheltuit banii cotizantilor , care este mai rosu sau mai portocaliu , cati au dat in judecata statul sau nu , ce au facut unii sau altii….etc.
  De fapt – toti – ne comportam ca niste civili.
  In aceasta Mare – Moarta , nu exista nici-un ofiter superior credibil care sa ia TAURUL de coarne – sa apara pe un post de televiziune si printr-un simplu apel sa uneasca toti militarii in rezerva?
  Nimeni nu realizeaza ca lupta in justitie este o manipulare din partea puterii ? Ne-au dat de lucru pentru a nu avea alte reactii.
  S-a intrebat cineva ce se intampla si care ar fi fost reactia rezervistilor din Rusia , SUA , Germania…daca puterea din statele lor ar fi facut ce ni s-a facut noua ?
  Va spun eu – daca nu reveneau la legea veche – in 48 ore – nu mai exista nici Presedinte , nici Guvern.
  Toata lumea se bate in piept ca santem o tara democrata , santem in UE – si trebuie sa ne manifestam democrat…
  Eu stau si ma inteb – cat va mai trebuie sa va convingeti de realitate.
  Statul face ce vrea ,partidele se organizeaza pentru ciolan…noi ne batem inte noi – in justitie – pentru drepturi cuvenite de fapt si de drept – societatea se prabuseste.
  Cand vreti sa reactionam – peste 10 ani – vom fi mai ramoliti su nu vom mai exista. Nu realizati ca puterea ne vor scoate pe cale naturala daca nu reactionam hotarat.
  Sant convins ca toti ma vor condamna fiindca am idei de lovituri de stat sau comploturi.
  Ganditi – daca statul actual si-a facut sistemul pe o structura mafiota – cum este la vami – asa este in toate domeniile , ami puteti spune cum se mai poate schimba – fara o reactie ferma din partea noastra ?
  Daca de 21 ani santem condusi numai asa – noi care am invatat sa organizam si sa conducem de la cel mai mic nivel pana la cel mai inalt – de ce ne lasam calcati in picioare numai pentru aplicarea diabolica a unei legi ce ne afecteaza direct – atat pe noi – familiile noastre – urmasii nostri.
  Daca prin apsurd – maine ar incepe un razboi impotriva Romaniei – ce ati face ? Ai spuneti dusmanului ca noi ne judecam cu statul – sa vedem daca santem militari sau civili ?
  Sant forme si metode foarte simple de a reveni la legea 164 si la statutul militarului in rezerva.
  Eu va dau una – simpla aparitie a tuturor militarilor in rezerva in fata Guvernului fara aprobare si in tinuta militara – darama Guvernul.
  Putem sa avem si altele mai dure – faptul ca incalca Constitutia si adopta legi antisociale ne indreptatesc sa-i legam si sa-i dam pe mana justitiei – legitima aparare.
  De ce avem nevoie : UNITATE – VOINTA – CURAJ
  – puteti sa ma injurati – militarii adevarati nu negociaza drepturi si libertati !

 28. Soimaru says:

  COSTEL=DURAC?

 29. costel says:

  Soimaru
  nu , dar al cunosc – am grade mai mici !