Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vizita la Bucureşti a Generalului Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa

Pe data de 30 ianuarie,2014, Generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), se întâlneşte la sediul MApN cu ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa. Aceasta, potrivit unui comunicat al MApN.

Pe agenda oficială se găsesc următoarele subiecte:
– contribuţia României la operaţiile Alianţei, în mod special la ISAF şi viitoarea misiune Resolute Support din Afganistan, – proiectele Smart Defence din care România face parte,
– planul de implementare a iniţiativei NATO Connected Forces Initiative.

Discuţiile vor fi urmate de o conferinţă de presă  în cadrul căreia cei doi oficiali vor face declaraţii comune.

“Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) exercită comanda Comandamentului Aliat pentru Operaţii, unul din cele două comandamente strategice ale NATO, asigură conducerea tuturor operaţiilor militare ale Alianţe”.

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă al MapN, “SACEUR este un militar al armatei SUA cu grad de general sau similar acestuia. SACEUR exercită comanda de la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) cu sediul la Mons, Belgia. El este, în acelaşi timp, şi comandantul Forţelor Americane dislocate în Europa (EUCOM).

SACEUR este numit de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, iar numirea acestuia este aprobată de către Consiliul Nord-Atlantic. Din mai 2013, funcţia este îndeplinită de generalul Philip M. Breedlove, pilot de vânătoare cu peste 3500 ore de zbor la activ, majoritatea pe avionul F-16.

Sursa: comunicat de presă al MApN

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Vizita la Bucureşti a Generalului Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa”

 1. Dani de Vito. says:

  Daca a zburat pe F-16 inseamna ca e mosneag.. Fie ele si block mare..Cred ca are vreo 60 de ani ….

 2. Robert Horvath Sua says:

  Romania are 14.000 agenti in servicile secrete.
  Oare ca-ti au fost detasati sa scrie comentarii impotriva
  mea pe acest blog de exceptie.
  Vom afla foarte curand.

 3. szilard says:

  -cu 97 000 militari in serviciu si 79 000 paramilitari in serviciu, e mult…

 4. coopernick says:

  21 sept 1955