Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vizită ministerială la Uzina “Automecanica” Moreni

Transportor blindat SAUR. foto jurnaldedambovitaSe pare că ministrul Apărării, Mircea Duşa, a devenit mai interesat de industria românească producătoare de tehnică militară.
În acest context, Duşa efectuează, marţi, 8 octombrie, o vizită la Uzina “Automecanica” Moreni, din judeţul Dâmboviţa.

Tema principală de discuţie va viza “aspecte ale programului pentru realizarea Transportorului Blindat pentru Trupe (TBT 8×8)”, potrivit unui comunicat al MApN.

Tot acum va fi “testat operaţional, dar şi în poligon, Transportorul SAUR 2″, se specifică în încheierea aceluiaşi comunicat.

Totodată, preşedintele Sindicatului Liber “Dreptatea” de la Uzina “Automecanica” Moreni, Constantin Bucuroiu, unde urmează să se desfăşoare vizita ministrului, a declarat pentru un ziar local, că “produsul Transportor Blindat pentru Trupe Saur 2 va fi pus la dispoziţia Armatei Române pentru 30 de zile pentru teste de fiabilitate şi mentenanţă”.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Vizită ministerială la Uzina “Automecanica” Moreni”

 1. Vali says:

  Bun cumparam si producem armament ..Asta e bine…Problema e ce mai aparam in colonia Romanistan…..Petrolul l-am dat [concesionat pana la epuizare pe 2 lei la OMV ] Gazele de sist le-am dat gratis Chevon [redevedenta 4% mai putin ca africanii] .Gazele din mare le-am dat moca Exon ..Aurul il dam RMGC ..[spaga s-a dat deja] Uraniu e dat demult .Cuprul e deja pregatit pentru a fi dat gratis canadienilor[vezi cuprumin Deva] .Acum stau stramb si gandesc drept..Nu ar trebuii ca perciunatii care detin toate bogatiile coloniei Romanistan sa cumpere armament pentru a-si apara posesiunea..?Sa nu -mi spuneti ca aparam poporul care fuge de foame unde vede cu ochii..

 2. szilard says:

  NU AUTOMECANICA ! De CIBERNETICA ati auzit ?
  O sa se puna scuturi de FI 10 mm,… AM FACUT CACATUL PRAF !

 3. szilard says:

  De proiectile(radioactive) care strapung blindaje de 1m ati auzit ? , MIG-ul 29 avea proiectile de 30 mm, daca puteti sa credeti, de orice fel, (inclusiv bomba atomica),… au facut caca pe el marii conducatori, e usor sa faci caca si sa iei o gramada de bani comision, NU ???

 4. Vali says:

  Sa cumpere armament tarile care detin acum bogatiile Romaniei..Romanii numai detin nimic si au ajuns sclavi in tara lor

 5. Dan says:

  Ce mai au romanii in proprietate de cumpara armament..?Sa apere ce, propritatile evreilor[RMGC Chevron Exxon etc] sau ale altor tari..?Ce mai detin romanii..?De ce stergeti comentarille..Nu e adevarat..?

 6. gheo says:

  Mare adevar, dupa “jumulirea a aproape intregii industrii, a resurselor naturale in intregul lor”, oare ce naiba ne-a mai ramas de … aparat ?, avem ce, “ciuma neagra care ocupa palatele de seama ale natiei” si care, pare sa fie platita gras de romani, nu pentru ai guverna ci, pentru a-si aranja “smenuielile intre ei iar atunci cand nu cad la pace cu impartirea prazii, a crea o perpetua tensiune, o permanenta stare conflictuala” fara nici o legatura cu masa “blegita a romanilor” sau cu interesele lor, care … este adevarat, nu mai au ce apar dar, mor pe “campurile de razboi” pentru apararea intereselor “altora”, romanii … nu prea mai au “interese”, din moment ce … “nici nu mai au ce apara” si se pare, nici nu-i prea intereseaza ca … “au ajuns sa nu mai aiba ce apara, ba, se pare ca au aflat ca, mai au de aparat ceva, “cainii maidanezi care musca mi sau zeci de mi de oameni pe an sau … omoara copiii”, probabil ca asta le-a mai ramas de aparat romanilor … !.

 7. szilard says:

  Cainii vagabonzi trebuie eutanasiati.
  Sint caini si catelusi(cum sint fete adorabile si neveste turbate), mi sa intimplat sa umblu cu bastonul telescopic de otel pentru a ma apara de caini vagabonzi(in timp ce mergeam la munca !!!).

 8. Don Corleone says:

  nenea szilard sa intelegem ca esti paznic pe la f’un SRL de” bodigarzi”

 9. grigore says:

  Cine te creme ca . . . mai si muncesti? La valoarea domniei Tale?

 10. szilard says:

  Nu, sint ing. ,NU PENSIONAR, si ma lupt sa am de ceea ce am nevoie, dar nu totul e conspiratie si pefacatorie, sint realitati pe care daca cineva nu le-a constientizat atunci : ori e prost, ori e dusman(in general vorbind).

 11. lute says:

  Hmm? Inginer? Atunci sunt scuzabile greselile de limba romana. Inginerii se fac dupa sistemul rusesc, fara clasele primare, cand se invata gramatica…

 12. Socrate says:

  Iute mai esti in gandire , domnule IUTE . Nu numai in sistemul rusesc tinerii cu capacitati creative sunt scosi din invatamantul primar . Doar cei cu minte redusa au nevoie sa invete toti anii , la rand , ceva ce altii insusesc din mers . Daca unii nu invata din mers toate regulile gramaticale , este o exceptie compensata de realizari mult mai importante. A se vedea si exemplul personal numit Valeriu Zgonea , psd-istul sef de la Camera Deputatilor.

 13. cocorul says:

  “In loc de a atinti ochii maimutind cind pe rusi, cind pe franacezi, precum am facut-o, cind pe prusiani, precum facem astazi, nu ar fi mai ratioanal, nu ar fi mai logic sa studiem putin conformatiunea geografica a tari, mijloacele ei de aparare si traditiunile ei natioanele, ca sa gasim un sistem apropiat trebuintelor si aspiratatiilor rominilor si rominismului?…..Armata noastra, astfel cum este croita, nu poate servi decit ca un corp auxiliar pe linga o armata mare; si aceasta ar fi o politica nenorocita care ar servi ambitiunea aliatului, dar care ar fi fatala Rominiei”
  Ion Ghica – Opere vol.II, pag.208 (Partea a sasea FINANTELE 1871)

  Cine poate sa gaseasca si sa citeasca aceasta carte, se va minuna de toate similitudinile acelor vremuri cu cele de astazi. Singura deosebire este ca oamenii care se plimbau atunci in calesti, astazi se plimba in masini de lux.
  O seara buna!

 14. cocorul says:

  Scuze pt. unele greseli de scriere… nu le mai corectez….