Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vor renunţa americanii la scutul antirachetă?

Există posibilitatea ca americanii să renunţe la proiectul instalării scutului antiracheta în Polonia şi Cehia.

Acest lucru ar putea fi interpretat drept “un eşec al politicii administraţiei Obama în Europa Centralaă”, a declarat Aleksander Szczyglo, şeful biroului pentru securitate naţională de la  presedinţia poloneză.

“Daca se va confirma, ar fi un eşec al gândirii pe termen lung a administraţiei americane în această parte a Europei”, a spus oficialul polonez.

Potrivit NewsIn, Szczyglo a reamintit ca proiectul scutului nu are numai o dimensiune militară, ci şi una politică şi strategică pentru Europa Centrală”.

“Statele Unite vor susţine decizia prin faptul că programul iranian de rachete cu rază lungă de acţiune nu a progresat atât de rapid pe cât se credea, reducându-se astfel ameninţarea pentru continentul american şi marile capitale europene”.

Totodată, Rusia ar saluta o decizie a SUA de a renunţa la proiectul scutului, potrivit declaraţiilor unei surse din Ministerul rus de Externe, citate de 9AM.

“Dacă Statele Unite au într-adevăr intenţia de a renunţa la planurile de desfăşurare a elementelor scutului în Polonia şi Cehia este, evident, o veste bună”, a declarat  sursa citată.

Sursa: 9AM

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Vor renunţa americanii la scutul antirachetă?”

  1. OBAMA says:

    Amplasarea rachetelor pe portavioane reprezinta o solutie de riposta a administratiei Obama in raport cu pericolul crescand reprezentat de Iran.