Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vor vinde francezii aparate Rafale în Emiratele Arabe Unite?

Rafale Dassault Aviation. foto-aviationweek.jpg

François Hollande urmează să desfăşoare în cursul săptămânii viitoare în Emiratele Arabe Unite. Motivul vizitei sale îl constituie avionul de luptă francez Rafale, încă nevândut la export.

Acesta este în competiţie cu rivalul său Eurofighter pentru a înzestra armata din Emirate, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP şi AGERPRES.

Deşi se pare că nu se va semna un contract în timpul vizitei preşedintelui francez, totuşi dosarul privind Rafale se va afla pe agenda discuţiilor, pentru că acest subiect este “de mare interes pentru industria franceză” şi este urmărit cu cea mai mare atenţie”. Declaraţiile au fost făcute de un oficial francez.

“Nu ştiu dacă trebuie să fim optimişti sau pesimişti. Guvernul caută să restabilească condiţiile unui dialog calm cu Emiratele pentru a le permite industriaşilor să poarte negocierile”, a precizat sursa citată.

La sfârşitul anului 2011, Emiratele Arabe Unite – care negociază de ani de zile achiziţionarea de avioane de luptă Rafale, produs de grupul francez Dassault –  au solicitat consorţiului european Eurofighter să-i facă o contrapropunere, pentru aparatul Typhoon.

Pe timpul mandatului fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, a existat o mare presiune pentru a vinde 60 de avioane Rafale în Emirate, deja echipate cu Mirage 2000-9, dar negocierile s-au împotmolit şi autorităţile de la Abu Dhabi au criticat public oferta grupului francez Dassault.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Vor vinde francezii aparate Rafale în Emiratele Arabe Unite?”

  1. Fenchea Marius says:

    Lasa ca se intrevede in viitorul apropiat semnarea contracutului cu India, daca o sa prinda Emiratele Arabe Unite o sa fie perfect de francezi si pretul pe unitate fva scadea.
    Sa vedem ce vor face cu avioanele Mirage 2000-9 de care UAE vrea ca sa scape.

  2. szilard says:

    Care este pe unitate la : Eurofighter, Rafale, Gripen si F-16 second -hand ?