Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Voronin afirma ca Republica Moldova “nu vrea sa adere la NATO”

Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova a declarat că “ţara sa a ales propria cale spre dezvoltare, şi nu vrea să adere la NATO”. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu publicat de agenţia ITAR-TASS şi preluat de RADOR.

Voronin a explicat că “prioritare pentru ţara sa trebuie să fie integrarea europeană şi un parteneriat strategic cu Rusia.”

Între cele două obiective liderul de la Chişinău nu vede o contradicţie, şi subliniază acest lucru invocând opinia similară a ceţenilor republicii, aşa cum ar reieşi ea din sondajele ultimei perioade.

Liderul de la Chişinău consideră că Republica Moldova a ales o metodă de integrare comunitară ieşită din şabloane, pentru că garantează libertăţi europene, liberalizarea regimului de vize şi o zonă de liber schimb, dar nu şi apartenenţa la Uniunea Europeană.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Voronin afirma ca Republica Moldova “nu vrea sa adere la NATO””

 1. bogdan says:

  Libertatile europene insemnand in viziunea liderului de la Chisinau: libertatea de a fi batut cu cruzime, de a fi tinuti la granite, de a rupe fratii de frati…

 2. Schwartzkopff says:

  bogdane,
  Cred ca libertatile europene sunt inca departe si de Romania care in mod formal este parte a unui proiect splendid care este Uniunea Europeana. Libertatile europene nu au nici o legatura cu statul mafiot (vezi modelul romanesc postdecembrist) si nici cu statul politienesc de sorginte comunista de la stanga Prutului. Dar Republica Moldova are cateva circumstante atenuante: proximitatea cu gigantul de la rasarit, 90 de ani de educatie panslavista.
  Prin urmare, cred ca nici Romania si nici R Moldova nu sunt inca pregatite sa-si asume o contributie comuna la proiectul UE.

 3. OBAMA says:

  Tarile sunt pregatite, numai ca sefii lor de stat au alte prioritati -evident personale. Unirea cu Basarabia este mai aproape decat ne inchipuim, pentru ca Moscova vrea Tiraspolul. Si il va avea. Curand.