Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Voronin afirma ca România a “intrat şmechereşte” în NATO

Într-o conferinţă de presă ţinută la  Chişinău, preşedintele moldovean, Vladimir Voronin a declarat despre ţara noastră că “nu merita să intre în NATO pentru că nu a semnat tratatul de frontieră cu Republica Moldova”.

“România a intrat aşa, şmechereşte, în NATO fără a avea hotarele semnate cu Moldova. I-am spus şi lui Jaap de Hoop Scheffer că a încălcat toate regulamentele NATO, deoarece o ţara fost-sovietică s-a apropiat de NATO fără a avea hotare semnate” a subliniat Voronin.

El a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a fost rugat să precizeze când ar putea fi excluse vizele pentru cetăţenii români.

Liderul de la Chişinău a precizat că “acest lucru nu se va întâmpla decât atunci când Uniunea Europeană va liberaliza regimul de vize pentru populaţia ţării sale”.

Pe parcursul conferinţei de presă, Voronin a acuzat de mai multe ori România de implicare în protestele din aprilie.

Totodată, Voronin a acuzat şi opoziţia liberală de la Chişinău pentru că nu a dezminţit declaraţiile “unioniste” ale lui Traian Băsescu după evenimentele din aprilie.

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Voronin afirma ca România a “intrat şmechereşte” în NATO”

 1. urmasul says:

  Oare Voronin e moldovean sau rus? Cine ne poate ajuta?
  astept

 2. "aceasta lehamite" says:

  voronin e un BOU. crezi ca mai conteaza nationalitatea?

 3. "aceasta lehamite" says:

  asasa

 4. mine says:

  voronin e un BOU. crezi ca mai conteaza nationalitatea?

 5. mega2005 says:

  Dupa cum se comporta e clar ca e supus Kremlinului,…un bautor de vodca.
  Al nostru bea whisky,…deh, are parteneriat strategic cu Washingtonul,…si cum acestuia nu prea pare sa-i cam pese,…ei raman cu bautorul de vodca iar noi, sa speram ca doar pana in decembrie anul acesta, cu bautorul de wihsky….

 6. OBAMA says:

  INTERVIN DINTR-UN SINGUR CONSIDERENT.
  ROG PE CEI CARE CITESC SAU COMENTEAZA IN ACEST SPATIU ELECTRONIC SA FIE ATENTI LA CE MESAJ ESTE SCRIS ACUM, IN DIFERITE LOCURI, INCEPAND CU MALUL DAMBOVITEI, IN BUCURESTI, CONTINUAND CU PODURILE UNOR MAGISTRALE RUTIERE: “BASARABIA – PAMANT ROMANESC!”.
  ESTE PREGATIREA APERCEPTIVA A CEEA CE VA FI IN 2010. RUSIA VREA DOAR TIRASPOLUL, IN SUDUL EUROPEI, PRECUM KALININGRADUL IN NORD. IAR ROMANIA SE VA REUNIFICA PASNIC CU BASARABIA, CU BUCOVINA DE NORD SI SUDUL BASARABIEI.
  DE CE? PENTRU CA UCRAINA SE VA FRAGMENTA IN DOUA PARTI – CEA OCCIDENTALA, CU OCHII LA VATICAN SI CEA PRAVOSLAVNICA, CU MINTEA LA KREMLIN.

 7. Schwartzkopff says:

  Dilema – ar trebui sa ne bucure sau sa ne intristeze perspectiva descrisa de OBAMA??
  Referitor la mesajul scris pe peretii din Bucuresti, cred ca niste moldoveni dupa ingurgitarea unui lichid care si la noi si la ei se numeste votca, au raspuns aperceptiv la un stimul cognitiv sau afectiv anterior interiorizat, defuland cathartic cu pensula pe pereti in timpul mictionarii…
  Sa fim seriosi Obama!!!

 8. OBAMA says:

  VERIFICATI SI IN SIBIU, BRASOV, PITESTI, TIMISOARA. MAI VORBIM…

 9. Schwartzkopff says:

  E bou sau nu, Voronin joaca tare si nu e impresionat de patetismul liric paunescian de la drepta Prutului.
  Daca tinem cont de alegerea repetata a lui Iliescu, am duhnit si noi a votca vreme de multi ani chiar si dupa revolutie. Acum ca avem un bautor de whisky de frunte nu e bine pentru ca a condamnat regimul de trista amintire si multi votcangii s-au simtit ofensati.

  pentru urmasul,
  nu conteaza daca e rus, moldovean sau roman; dincolo de toate comentariile – omul are o optiune clara iar boborul l-a reales.