Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Vremuri grele sau zile negre pentru cei din MAI

Pe angajaţii MAI îi aşteaptă zile negre. Astfel, Guvernul a avizat  a avizat începerea procedurile de disponibilizare a angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit MEDIAFAX.
Totodată, deşi cei care au urmat cursurile şcolilor de poliţie au încheiat un contract cu statul, potrivit căruia la finalul şcolii urmau să fie încadraţi în MAI, acum s-a decis amânarea încadrarii lor în unităţile MAI. Deci tinerii absolvenţi ai şcolilor de poliţie mai au de aşteptat, se pare, până la începutul anului 2012.

“Se doreşte însă şi preluarea unora dintre solicitările sindicatelor”, citează MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit aceloraşi surse, ministrul Traian Igaş, se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta o eventuală redistribuire a cadrelor diponibilizate la consulate.

Ministrul de Externe declarase în urmă cu câteva zile că “angajaţi disponibilizaţi din MAI şi care au experienţă în relaţii cu publicul ar putea lucra în reţeaua consulară a MAE”.

“I-am comunicat ministrului de Interne printr-o scrisoare oficială această disponibilitate. Nu am stabilit încă proporţiile unui astfel de transfer şi reconversie profesională, dar cred că este o idee bună, pentru că, în definitiv, foarte mulţi dintre cei care vor fi disponibilizaţi la MAI au o bogată experienţă de lucru cu publicul şi, în urma unei pregătiri specifice consulare, ar putea să fie eventual redistribuiţi în reţeaua noastră consulară”, a spus Baconschi.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Vremuri grele sau zile negre pentru cei din MAI”

  1. emil says:

    Oare Igas și Baconschi nu sunt colegi la Guvern. Chiar trebuie sa comunice prin scrisori oficiale? Sa fim seriosi. Asa Guvern, asa rezolvare a problemelor tarii.

  2. vasile popa says:

    Si uite asa unii ceva mai creduli ar putea sa inghita galusca iar MAI scapa mai repede de surplus.